fbpx
Den dag Maria og Mia blev helte
dusør_6.jpg
Torsdag den 6. februar blev Maria og Mia belønnet for deres indsats. Foto: Flemming Schiller.
GLOSTRUP Det, der var tænkt som en almindelig tur ned i kiosken, udviklede sig til en redningsaktion, hvor Maria og Mia hjalp en mand ud fra et brændende hus. Den 6. februar blev de to piger hædret for deres heltedåd og modtog en dusør

På en hel almindelig onsdag i november sidste år skulle Maria Lindebro sammen veninden Mia Grand Jensen på en hel almindelig tur ned i den lokale kiosk i Dyrringsparken. Men da veninderne gik forbi et af de andre grå to-etagers huse på vejen, kunne de godt se, det hele ikke var helt så normalt inde i huset. Det væltede nemlig ud med tyk, fed røg:
– Jeg kiggede på døren, og det stod ud med røg, der bestemt ikke bare stammede fra madlavning, fortæller Maria Lindebro og forstsætter:
– Jeg sagde til min veninde, at her er noget helt galt, og så gik vi over til huset og kaldte og kaldte. Og pludselig kom der én ud, som bare var sort i hovedet og på hænderne, ja over det hele.
Manden var tydeligvis rystet, for han blev ved med at spørge Maria og Mia, hvordan man slukker en brand, og til sidst lykkedes det veninderne at overbevise ham om, at det bedste han kunne gøre i situationen var at blive ude og lukke døren bag sig, så der ikke kommer mere ilt til flammerne.
Efter nogle minutter kom brandvæsenet og politiet og tog over. Veninderne fortsatte derfor deres tur ned i kiosken, men på tilbagevejen blev de standset af politiet, der spurgte, om det var dem, der havde hjulpet manden. Og da de kunne bekræfte, at det var det, takkede politiet dem mange gange og kunne fortælle, at havde de ikke grebet ind, så var manden sandsynligvis død af røgforgiftning.

Skulle gøre noget
Når Maria bagefter ser tilbage på, hvad der skete den novemberaften, er hun ikke i tvivl om, de to veninder gjorde det rigtige:
– Selvom jeg aldrig havde set en brand før, så var jeg ikke i tvivl om, at der var noget, der var helt galt, ligesom jeg heller ikke var i tvivl om, at vi skulle gribe ind. Vi nåede ikke at gå ind i huset, men hvis han ikke var kommet ud, så ville vi være gået helt hen til huset, fortæller Maria Lindebro og forsætter:

– Jeg blev ikke rigtig bange, og jeg tænkte ikke på at lade være med at gøre noget. Vi måtte bare hjælpe.

Det kunne være mig
Episoden har sat sig sine spor hos Maria, for hun er begyndt at være opmærksom på levende lys og også tænke over, at løse forbindelser i ledninger kan være farlige:
– Jeg ved ikke præcis, hvad der skete, men jeg tror, det var noget med nogle løse forbindelser, og jeg har derfor tænkt over, at det måske også kunne ske hjemme hos mig, og så er jeg også blevet meget opmærksom på, at være sikker, at mine levende lys er slukket, når jeg går, for jeg så jo selv, hvor voldsom røg kan være, og at det kan være meget farligt.

Dusør og Diplom
Torsdag den 6. februar blev Maria og Mia belønnet for deres indsats. Ved en lille ceremoni hos Københavns Vestegns Politi fik de to piger overrakt et diplom og en dusør på 1.000 kr. Og det var de naturligvis stolte over:
– Da jeg sad der på politistationen, tænkte jeg, at jeg havde  gjort noget rigtig godt, og at jeg havde det godt med mig selv fortæller Maria Lindebro og tilføjer:
– Det ville jeg gøre igen en anden gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top