fbpx
Debat om fremtidige valg
BRØNDBY Kulturhuse og biblioteker kan fortsat bruges som valgsteder og valgstyrerformænd kan fortsætte

Kulturhusene Brønden og Kilden og biblioteket i Brøndbyvester blev ved kommunalvalget brugt som brevstemmesteder. Som tidligere beskrevet i Folkebladet gav det nogle problemer, da nogle kandidater brugte de samme steder til at komme i kontakt med vælgerne. Det er nemlig ikke tilladt at agitere på et valgsted. Kommunalbestyrelsen besluttede i onsdags, at det også ved fremtidige valg skal være muligt at brevstemme på kulturhusene. Venstre var imod.
– På baggrund af kommunalvalget i november kan vi ikke tiltræde forslaget. Vi mener, der bør findes andre løsninger, sagde Mette Engelbrecht. Vagn Kjær-Hansen kunne godt stemme for forslaget.
– Jeg synes, det er vigtigt, at gøre det nemt at stemme. Der var et par episoder i forbindelse med brevafstemningen ved kommunalvalget, men det var ikke stort i forhold antallet, der var inde og stemme, sagde han. Han gjorde samtidig opmærksom på, at de største problemer var ved selve valget, og det er ikke det, beslutningen handlede om. Kommunalbestyrelsen vil på et senere tidspunkt godkende nye regler for politisk agitation i forbindelse med valg.

Valgstyrerformænd bliver
Næste afstemning er den 25. maj, hvor der er valg til EU-parlamentet og folkeafstemning om patentdomstolen. Folkeafstemningen var ikke oprindeligt en del af kommunens budget for 2014, den kommer til at koste en halv million kroner. Til parlamentsvalget har kommunen valgt at udpege de samme valgstyrerformænd, valgstyrere og tilforordnede vælgere, som havde opgaverne ved kommunalvalget. Det mente Venstre var et problem.
– Der er en politisag og en klage ved indenrigsministeriet. De implicerede parter i de sager bør ikke være involveret i valget, sagde Mette Engelbrecht. Ib Terp mente, at kommunen ikke burde dømme folk på forhånd.
– Hvis der, mod forventning, skulle komme en hård kritik fra Indenrigsministeriet, så må vi tage stilling til sagen igen, sagde han. Derefter blev valgstyrerformændene udpeget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top