fbpx
Barsel til elever
BRØNDBY Elever i kommunen, der skal på barsel i løbet af deres elevtid, kan i fremtiden få deres elevløn under hele barslen.

Reglerne er tidligere været sådan, at elever kunne få forlænget deres uddannelsesaftaler, med den tid de skulle på barsel, så de kunne få elevløn under hele barslen. De regler blev ændret af KL, så elever kun kunne få deres elevløn, i den periode, de oprindeligt skulle have været elever. Derefter kunne de få dagpenge, frem til de genoptog deres uddannelse, hvor de så ville få deres elevløn igen. Nu har kommunalbestyrelsen vedtaget at gå tilbage til de gamle regler. Ingen elever har været på barsel under de nye regler. Venstre stemte imod forslaget.
– Vi mener, der ligger et større incitament til at færdiggøre sin uddannelse ved at vælge nummer ét (ordningen med dagpenge, red.). Vi skal også i denne sag se os selv som arbejdsgivere og have fokus på kommunens økonomi, sagde Mette Engelbrecht. Ib Terp svarede:
– Vi skal også være rimelige arbejdsgivere. Det er kvinderne, der føder børnene, og den arbejdsfordeling er jeg meget godt tilfreds med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top