fbpx
20 timers intensitet i det svenske terræn
dagløb.jpg
De to solvangsspejdere er på de indledende 40 minutters dagsløb i Helsingborgsgader. Drengene blev nummer 10 ud af 55 i konkurrenceklassen under 23 år. Foto: Jonathan Mathiesen.
GLOSTRUP I løbet af 20 timers intensiv kraftpræstation deltog og gennemførte Solvang spejderne Kasper og Piet Danmarks absolut hårdeste adventure-spejderkonkurrence, Alligatorløbet

Selvom historierammen i år var ”turen går til Korsika”, var det ikke badeferie, der ventede Kasper på 19 år og Piet på 20 år i forrige weekend.
Det var derimod 20 meget intense timer med over 50 kilometers vandring i det hårde sydsvenske terræn krydret med en lang række håndværks-, logiske- og gastronomiske opgaver i både lys og mørke– alt sammen forklædt i en detaljeret historieramme. Den overordnede fortælling var, at man i tomands sjak (hold, red.) under dække af at være turister skulle undersøge forholdet mellem en række korsikanske klaner, og dermed finde frem til hvem der var i besiddelse af et særligt kunststykke, der skulle vende tilbage til Frankrig. I takt med, at man fik opsøgt disse klaner, skulle man udføre en række opgaver af forskellige karakter. Opgaverne bliver så bedømt, således at der på torsdag kan findes en vinder af Alligatorløbet 2014. Altså er det hele en stor konkurrence, med deltagelse fra Glostrup.

Navigation er essentiel
En af de faktorer ud over terræn og vejr, der gør alligatorløbet så vanvittigt hårdt, er de konstante pejlinger (vandring uden for stiger, red.), der skal benyttes for at finde posterne.
Modsat andre løb i Adventure-spejderligaen ligger posterne på Alligatorløbet gemt godt væk inde i skoven, og man er derfor nødt til at følge enten en å, en højdekurve, eller en kompasretning, for at finde dem. Det stiller seriøse krav til deltagernes navigationsevner, og selvom de begge er yderst erfarne inden for feltet, lykkedes det dem alligevel at få undervurderet den svenske natur en gang eller tre – og så bliver det hårdt! Drengene spår at have tilbagelagt cirka 50 kilometer, hvoraf ca. halvdelen har været total off-road. Heldigvis betød tøvejret og de 15-20 centimeter sne, at man let kunne se hvor de andre sjak havde gået, og man kunne til tider følge i deres fodspor.

Skiftende buschauffør
Kasper og Piet har i mange år taget sammen på løb af forskellige karakterer, og kender derfor hinandens styrker og svagheder. De understreger begge, at de kan mærke, hvornår den anden har brug for et hvil.
– Når man vandrer off-road er det utroligt hårdt at gå forrest. Den bagved kan lettere hægte sig fast, og så at sige blot følge med, forklarer Piet.
Når den ene er ved at gå kold, tager den anden over, og det havde de igen i år rigtig stor succes med.
I starten og specielt slutningen tog Kasper en kæmpe tørn da Piet var ude i tovene. Omvendt løftede Piet sjakkets niveau omkring midten af løbet, hvor Kasper var presset. Dette afspejledes sig også ved post-løsningerne, hvis den ene var presset, tog den anden en større tørn med at få færdiggjort produktet. Specielt de sidste 2 timer mod mål, lagde Kasper sig i front og trak sjakket hjem, trods de var spået ringe chancer for at nå det inden cut-off tiden.
Nu er de hjemme, og er tilbage til ”hverdagen”, men tingene har alligevel ændret sig lidt, som Piet udtrykker det:
– Det er som om at livets små glæder – et tørre sokker, et bad eller en varm seng – betyder så uendeligt meget mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top