fbpx
Trofæ til Brøndby IF smager af gamle dage
Viasat-cup-2014_11.jpg
Brøndbys fans kunne endelig fejre et trofæ i en vild jubeldans sammen med spillerne.
SPORT Brøndby genoplivede i søndags den gamle tradition med et uofficielt inde DM med stor succes. En udsolgt hal så Brøndby vinde.

Det smagte lidt af gamle dage i Brøndbyhallen i søndags. Det uofficielle inde DM var tilbage, denne gang kaldet Viasat Cup. Turneringen er officielt starten på fejringen af Brøndbys 50 års fødselsdag. Selve dagen er først 3. december, så det bliver til en lang fejring, der senere på året vil byde på en kamp mod en Europæisk storklub, muligvis Liverpool.
Mange Brøndbyfans husker turneringen som en hyggelig start på det nye år, der lige gjorde den lange vinterpause i dansk fodbold lidt mere udholdeligt. At Brøndby ofte vandt turneringen, gjorde den ikke mindre populær. Men efterhånden som de etablerede spillere fravalgte turneringen og det blev ungdomsspillere og reserver, der spillede den, mistede den lidt sin berettigelse og blev til sidst helt aflyst.
Da Brøndby denne gang stillede med faste Superligaspillere som hjemvendte Thomas Kahlenberg, blev turneringen igen så populær blandt fans, at Brøndby et par dage inden turneringen kunne melde alt udsolgt. Brøndbys fans var i massivt overtal og på den store tribune stod de aktive fans klædt i gult og sang igennem.

FCK var lidt med
Da turneringen kørte i første omgang var det alle Superligaklubber, der var med. Denne gang havde Brøndby kun fået lokket AaB, Viborg, Randers, FC Midtjylland og FC Vestsjælland med. Men det betød ikke, at Brøndbys fans blev snydt for et opgør mod FCK. Som en del af fejringen af 50-året spillede et udvalgt hold af gamle FCK spillere nemlig mod et udvalgt hold af gamle Brøndby spillere som Henrik Jensen, Kim Vilfort og Per Nielsen. Kampen endte 3-3, og Brøndbys fans fik mulighed for endnu en gang at synge de mange hade sange mod FCK.
I gamle dage var kvinderne repræsenteret til turneringen via en cheerleader-konkurrence. Men efter dansk succes ved EM for kvinder har flere fået øjnene op for, at kvinder også godt kan spille fodbold. De havde derfor også en turnering med fire hold. Det blev Fortuna Hjørring, der løb med sejren, men Brøndby blev nummer tre.

Brøndby vandt
Turneringen blev spillet som to gruppespil med fire hold i hver gruppe – og så semifinaler og finale. Brøndby gik lige akkurat videre fra gruppespillet, men fik bedre styr på spillet i semifinalen og finalen, og da sidste fløjt lød, kunne Brøndbys fans endelig fejre en pokal. We are the Champions bragede ud af højttalerne, og Brøndbys fans havde tydeligvis ikke glemt teksten, selvom det er over fem år siden, klubben sidst vandt pokalturneringen.
– Vi skulle lige banke lidt rust af, men efterhånden som turneringen skred frem, så det bedre og bedre ud. Specielt i semifinalen og i finalen var vi gode med bolden. Vi fandt hinanden, og det begyndte at hænge bedre sammen, siger Thomas Kahlenberg til brondby.com og tilføjer:
– Det er ikke let at gå direkte fra ferie til indendørsbold – en disciplin vi ellers ikke praktiserer – men det var sjovt at være med. Især når man vinder. Det er altid sjovt at vinde, og det gør det kun endnu federe, når der er så meget volume på stemningen. Det skaber selvfølgelig også nogle forventninger til os som hjemmehold, men de unge stod distancen på flotteste vis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top