fbpx
Travlt politi-år
HELE OMRÅDET Københavns Vestegns Politi havde store og tunge arbejdsopgaver i 2013. Især bandekonflikter og 150 påsatte brande i Albertslund gav en stor arbejdsbyrde.

Af Ole Dam

Politidirektør Kim Christiansen fortalte på et velbesøgt pressemøde på Politigården i Albertslund om politiets indsats. I Folkebladets område (Glostrup, Brøndby og Vallensbæk) var det et forholdsvis fredeligt år, mens bandekonflikter i politikredsens nordlige kommuner krævede en stor arbejdsindsats.
Mange bandeforbrydelser blev opklaret og de skyldige dømt, mens et banderelateret mord stadig er uopklaret. 110 bandevåben blev beslaglagt og adskillige straffet for besiddelse.

Lange straffesager
Retten i Glostrup er skueplads for mange langvarige straffesager. Det betyder, at politiet skal bruge mange mandetimer på at transportere fanger til retsmøderne og bevogte retsbygningen. I alt blev der brugt 1.645 arbejdsdage til dette formål og også risikofodboldkampe krævede en stor politiindsats.
I 2014 vil politiet sætte yderligere ind på områder som mere synlighed i gadebilledet og tryghed i nattelivet. Den nye mobile politistation vil blive taget i anvendelse, når der pludselig bliver konstateret øget kriminalitet i et område, ligesom der vil ske en mindre omstrukturering hos nærpolitiet.
I løbet af efteråret 2013 er der konstateret en stigning i antallet af gaderøverier og røverier mod supermarkeder. Mange af disse røverier begås for at betale narkogæld og derfor vil indsatsen mod narko på gadeplan blive fortsat.

Hjælp politiet
Politidirektør Kim Christiansen opfordrer borgerne til også selv at gøre en indsats for at mindske antallet af de forbrydelser, som politiet har meget svært ved at opklare. Det drejer sig for eksempel om trick- og lommetyverier. Opbevar ikke tegnebogen i en taske på skulderen og luk ikke hvem som helst ind i lejligheden.
Ligeledes er det naivt at tro på, at der kommer en iPhone med posten, når man har betalt 1.000 kroner på forskud efter en annonce i Den Blå Avis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top