fbpx
Svanholms store trænerkup
CRICKET Danmarks eneste testspiller træner for cricketklubben i Svanholm

Når man siger navnet Amjad ved enhver cricketinteresseret person i Danmark og England, hvem det er.
Han blev som 17 årig Danmarks yngste landsholdsspiller, blev spottet af engelske talentjægere og et år senere var han på kontrakt i den engelske grevskabsklub Kent og kom senere til grevskabsklubben Sussex.
Hans professionelle karriere kom til at strække sig over 13 år. Hans ambition gjaldt det engelske landshold. Det krævede engelsk statsborgerskab og det søgte og fik han. Ikke længe efter kom han på testholdet i et par kampe – det kunne sikkert være blevet til mange flere testkampe, hvis han ikke havde været dansk statsborger en del af karrieren.

Skadet
En skade i venstre knæ, opstået før sæsonen 2013, medførte, at Amjad kun kunne spille meget lidt.
Han har derfor som 33 årig valgt af helbredsgrunde at indstille den professionelle karriere, tage hjem og  i efteråret begynde at læse jura.
Amjad har de sidste to-tre år indendørstrænet om vinteren i Svanholm sammen med de bedste af klubbens spillere. Det var nærliggende, at Svanholm søgte at kapre ham, da det blev klart, at Amjads helbred ikke kunne klare en spilleuge i England på 5 dage plus træning med de voldsomme belastninger, det medfører for en fastbowler.
– Vi er lykkelige over at have indgået aftale om at være træner for os i 2014. Han vil også spille, siger Svanholms formand Søren Nissen.
– Jeg ser stort potentiale i de unge spillere i Svanholm og håber også, at mit kommende arbejde i Svanholm og for Dansk Cricket-Forbund kan komme til at betyde noget for dansk cricket internationalt, slutter Amjad Khan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top