fbpx
Sort bælte i selvtillid
VALLENSBÆK Udover de indlysende fordele ved fysisk træning og evnen til selvforsvar kan karate hjælpe én til at blive mere selvsikker og fokuseret, fortæller formand og chefinstruktør for karateklubben i Vallensbæk, Stefan Bliksted Christensen.

Allerede som 11-årig begyndte Stefan at gå til karate i hjembyen Struer.
– Jeg havde ellers spillet fodbold på forholdsvist højt ungdomsniveau, men blev hurtigt bidt af karate, fortæller han.
Den unge Stefan, der ellers havde haft det lidt svært med at arbejde struktureret i skolen, fik gennem sin nye sportsgren tanket op for succesoplevelser og selvtillid.
– Gennem karate blev jeg bedre til at strukturere, og det smittede positivt af på skolen, forklarer han.

Drømmen om egen karateklub
Han tænkte, at andre også skulle have den samme glæde ved karate, og sådan startede drømmen om at starte en karateklub. Der skulle dog gå nogle år, før drømmen gik i opfyldelse.
For nogle år siden flyttede Stefan til den københavnske vestegn på grund af kærestens uddannelse. Han tog instruktørkurser og fortsatte sin karatetræning i lokale klubber.
Og i slutningen af 2012 tog han så skridtet og åbnede sin egen klub i Vallensbæk sammen med kæresten og en ven.

Vallensbæk var ideel
– Vi havde hørt rigtig godt om Vallensbæk som en kommune med mange tilbud. Og i og med at byen ikke havde en karateklub, fandt vi det ideelt at åbne klubben her. Samarbejdet med børne- og kulturudvalget er godt, og vi fik tilbudt nogle rigtig gode forhold i Egholmskolens drengegymnastiksal, forklarer Stefan.
Klubben er nu vokset til 11 medlemmer. Der bliver lagt vægt på respekt for hinanden såvel som for karaten – og så har de et rigtig godt sammenhold.

Livslang selvtillid
Stefan bliver nogle gange mødt af den fordom, at karate er en voldelig sport, men må afvise det blankt.
– Karate er en sport, som man kan bruge til at lære sig selv og sin krop bedre at kende, selvfølgelig til at forsvare sig selv, men ikke mindst styrke sit selvværd og sin selvdisciplin. Den mentalitet kan man tage med sig hele livet, fortæller han med et smil på læben.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top