fbpx
Solidt sammenhold i Vallensbæk Taekwondo Klub
21-årig-pige_taekwondo.jpg
VALLENSBÆK Af Signe Als Nielsen. Kampsportsmiljøet i Vallensbæk og omegn er stærkt. Folkebladet tog pulsen på den populære Vallensbæk Taekwondo Klub, da klubben kick-startede nye træningslokaler på Pilehaveskolen med en sports-reception 6. januar. Blandt mange stålfaste klubmedlemmer mødte vi et fælles fortegn, nemlig sammenhold. Hør, hvorfor taekwondo er så fedt og hvad det bedste er ved klubben.

Sara, 21, Valby

Hvorfor er det så sjovt at dyrke taekwondo?
– Det er alt det, man oplever til stævner. Vi har god støtte og et rigtig godt sammenhold i klubben. Vi stiller alle sammen op og hepper på hinanden til kamp. Og jeg har mange venner her. Det er en meget social klub.

Hvad er det bedste ved at være i klubben?
– Det er ligesom en kernefamilie. På grund af det sociale og personerne – og mit gode forhold til trænerne. En grund til, jeg har skiftet til den her klub fra en anden.

Reza, 34, København
Hvorfor er det så sjovt at dyrke taekwondo?
– De unge mennesker har noget at aktivere sig med gennem taekwondo, mener jeg som træner i klubben.
I bund og grund vægter vi det sociale lige så meget som taekwondo. Vi er faktisk en stor familie, der hænger ud sammen.
Hvad er det bedste ved at være i klubben?
– Fællesskabet er super med masser af sociale aktiviteter. Vi tager typisk til stævner dagen før og tager ud og spiser, hygger, skaber en stemning. Det skal være sjovt udover taekwondo.
– Et mål er også integration og sammenhold i bydelene. At nå unge mennesker, som måske keder sig på gaden. ”Kom ned og hyg jer med os og se, hvordan kulturen og stemningen er”.
– Vi er også i samarbejde med SSP i Vallensbæk Kommune. Og en drøm er en klub, hvor vi også har lektiecaféer. Et bredt publikum.

Mike Andersen, 44, Vallensbæk

Hvorfor er det så sjovt at dyrke taekwondo?
– Her er familietræning. Jeg træner sammen med mine drenge på otte og elleve. Min mindste turde først ikke starte, så sagde jeg ”hvis du starter, så starter jeg også”. Og så blev jeg jo også bidt af det.
– Det er en skøn sport. Man lærer balance og kropslighed. Det er fysisk hårdt og man får motion. Og vi snakker om træningen og tager til stævner sammen.
Hvad er det bedste ved at være i klubben?
– Sammenholdet, først og fremmest. Så den hårde træning, hvor man bliver mørbanket. Og selvfølgelig, at mine børn er med.
– Fællesskabet er virkelig godt med hyggelige mennesker. Det er næsten et problem at komme hjem til tiden, når maden står på bordet, for man skal jo lige blive og snakke lidt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top