fbpx
Sjipning – kan man gå til det?
GLOSTRUP Det der med at sjippe er ikke kun noget for små piger med rottehaler. I Glostrup sjipper de professionelt og lynende hurtigt.

Lyden af sjippetov, der svirper ned mod gulvet fylder gymnastiksalen på Søndervangskolen. Det er pigerne fra Glostrup IF32 rope skipping team, der er i gang med opvarmningen.
Pigerne er dybt koncentrerede og går målrettet og rødkindede til opgaven med at svinge rebet rundt om kroppen uden, at der går kludder i det.
Og det er helt nødvendigt med fokus, forklarer træner Nanna Christiansen.
– Nogle af de sværeste tricks kan det godt tage flere år at lære, siger hun.
Et trick kan for eksempel være en ’frog,’ hvor man blandt andet skal stå på hænder uden at blive ramt af de tov, der hyler en om ørerne.
Derfor kræver det tålmodighed at blive en god sjipper. Masser af tålmodighed.
– Men så lige pludselig sidder den der, forklarer hun.
For 23-årige Nanna Christiansen sidder de fleste tricks efterhånden. Hun har sjippet i Glostrup siden, hun var seks år. Og ud over et par års pause har det været tovet, der har fyldt hendes fritid.

Stor i Glostrup
Rope Skipping er ikke en stor sport i Danmark, men i Glostrup samler den flere og flere piger. En af dem, der har droppet alle andre sportsgrene for at sjippe, er Mathilde Petersen på 10 år.
– Jeg synes, det er fedt, fordi det er anderledes. Og så er det bare sjovt – det hele, forklarer hun.
Ligesom mange af sine holdkammerater oplever hun ofte, at folk griner lidt, når hun siger, hun sjipper.
– Kan man gå til det? Plejer de at spørge.
Det oplever Natacha Vincent på ni år. Men hun har et klart svar til alle sjippe skeptikere.
-Så kan man jo bare vise dem medaljerne, påpeger hun.
Træner Nanna Christiansen har også fundet sin egen måde at lukke munden på dem, der mener, at det der med at sjippe er noget for de små piger på villavejen.
– Så viser jeg dem bare et par klip med, hvad det er, vi laver og så får de pludselig en helt anden respekt, siger hun.

DM på hjemmebane
Respekt er der også om Glostups medaljehøst. Pigerne har sjippet til meget metal ved mesterskaber.
Til mesterskaber konkurrerer pigerne i flere discipliner: Single Rope Freestyle, hvor en person hopper i et enkelttov og laver så mange forskellige tricks som muligt. Double Dutch Freestyle, hvor to sjippere svinger to tove med hinanden og en eller flere sjippere hopper over. Og Speed hvor en person helt enkelt sjipper på tid og laver så mange hop som muligt.
Sporten er kæmpestor i USA og af en eller anden grund også i Belgien. Men i Danmark og i Glostrup er der stadig plads til flere med trang til en teknisk krævende og tilsyneladende enormt sjov sport.
– Første gang var det svært, anden gang var det sjovt, konstaterer Natacha Vincent, før hun igen løber ind i hallen, hvor der skal svinges med tov til den helt store guldmedalje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top