fbpx
Rådhus og bibliotek skruer ned for energien
fc8cf0_140107-130957.jpg
Elektrikeren hænger en af de nye infoskærme op. Foto: Martin Simonsen.
GLOSTRUP På Glostrup Rådhus og Glostrup Bibliotek kører fra uge 3 til uge 6 en fire ugers kampagne, som skal få medarbejderne til at blive bedre til at spare på energien

Medarbejderne skal i løbet af kampagneugerne dyste om, hvem der kan spare mest på energiregningen. Konkurrencen kommer til at stå mellem rådhusets forskellige bygninger samt biblioteket. Alle medarbejdere opfordres også til at indsende gode idéer til at spare på energien.
Glostrup Kommune har stort fokus på energiforbruget – både i forhold til energirenovering af bygninger og til miljøvenlig forsyning. Nu er turen kommet til at sætte fokus på energirigtig adfærd blandt personalet på rådhuset og biblioteket. Derfor vil det nye år blive skudt i gang med en kampagne, som byder på en konkurrence om at reducere elforbruget på rådhuset og biblioteket. Kampagnen handler først og fremmest om personalets gode energivaner – men der bliver også foretaget mindre tekniske tiltag. Der bliver blandt andet installeret elspareskinner de steder, der endnu mangler, og vi udskifter løbende til LED-belysning.

Forbruget overvåges
I forbindelse med kampagnen bliver der sat elmålere op i alle rådhusets bygninger og på biblioteket. Hver bygnings forbrug vil derfor kunne aflæses direkte på de nye infoskærme, som bliver sat op ved bygningernes indgangspartier.
En stor del af den el, der bruges i kontormiljøer, bliver ofte brugt uden for arbejdstid. Direktør på miljø- og teknikområdet i Glostrup Kommune, Ole Toftegaard, fortæller:
– Derfor har vi fået foretaget et natligt tjek på rådhuset, hvor der er blevet kontrolleret for eventuelle tændte computere, lys m.m. Det viste sig, at der ikke var det store at komme efter på kontorerne, og det er jo positivt. Det viser, at medarbejderne allerede er bevidste om at slukke apparaterne efter sig, når de går hjem. Men der er noget at komme efter i arbejdstiden og uden for kontormiljøerne. Så vi kan gøre det endnu bedre
Erfaringer fra andre el-sparekampagner viser, at synliggørelse af energiforbruget og ændring af vanerne kan reducere elforbruget med 10-15 procent. Og det er noget, der virkelig kan betale sig, for med en årlig elregning på cirka 1,4 millioner kroner på rådhuset kan en 10 procents besparelse skære hele 140.000 kroner af regningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top