fbpx
Professoren fra Brøndby Strand
BRØNDBY Seniorforsker, ph.d., Jørgen Brandt er ansat som professor i atmosfærisk modellering ved Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet i Roskilde.

Professoratet til Jørgen Brandt er oprettet for at styrke forskningen inden for luftforurening og dens effekter på helbred, natur og klima. Han er 47 år og bor sammen med Anne Munch Terkelsen og har tre børn. Han er født på Tuse Næs ved Holbæk og bor nu i Brøndby Strand.
Jørgen Brandts forskning handler om at forstå de fysiske og kemiske processer i luften, der bidrager til dannelsen af luftforurening og hvordan denne påvirkes af menneskets aktiviteter.
Jørgen Brandt er en af ankermændene bag de daglige prognoser for luftforureninger, som har været udsendt siden 1999. Han udviklede en model til at forudsige spredningen af den radioaktive sky fra ulykken ved Chernobyl i 1995 – en model som siden blev brugt til at forudsige spredningen af askeskyen i 2010 fra den islandske vulkan Eyjafjallajökull.
Hans forskning har også bragt ham i mediernes søgelys. Han har således medvirket i næsten 160 interviews i aviser, radio og tv.
Jørgen Brandt er uddannet cand. scient. i geofysik og meteorologi i 1994 ved Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top