fbpx
P-kontrol skydes i gang
GLOSTRUP Som en sidste udvej for at komme den generende ulovlige parkering til livs har Glostrup Kommune indgået samarbejde med Parkerings-kontrol Nord

Reglerne for standsning og parkering er fastsat i Færdselsloven, og som udgangspunkt er det politiet, der udfører parkeringskontrollen. Københavns Vestegns Politi nedlagde dog deres parkeringskorps i 2010, så ressourcerne til parkeringskontrol har været meget begrænset. Loven foreskriver, at kommunalbestyrelsen helt eller delvist kan overtage parkeringskontrollen fra politiet. Herudover kan kommunalbestyrelsen overlade kontrollen til en anden kommunalbestyrelse, men ikke til et privat firma.
Parkeringskontrol Nord (Aalborg Kommunes parkeringskontrol) samarbejder med en række kommuner i hele landet, og på Sjælland løser de opgaven for fem kommuner i øjeblikket: Ringsted, Sorø, Kalundborg, Odsherred og Frederikssund.
Nu skal parkeringskontrollanterne også dæmme op for ulovlig parkering i Glostrup. Kommunen kalder ordningen for en ”sidste udvej” i en udsendt pressemeddelelse.
– Ordningen er indført for at løse parkeringsproblemerne i Bymidten, hvor nogle bilister parkerer ulovligt – til stor gene for mange andre medborgere, fordi de ved, det ikke har økonomiske konsekvenser. Det får det så nu. Den nye p-kontrol skal også tage hånd om parkeringsproblemer andre steder i kommunen, blandt andet den ulovlige lastvognsparkering, siger Jesper Sundgaard, der er vejingeniør i Glostrup Kommune.

Ej for pengenes skyld
Folketinget har fastsat parkeringsafgiften til 510 kr., og heraf går 50 procent til staten. Der ligger ikke en økonomisk motivation bag fra Glostrup Kommunes side, for kommunen tjener så godt som intet på ordningen. Parkeringskontrollen udføres i hele kommunen på skiftende dage og tider fordelt over hele døgnet. Parkeringskontrol Nord varetager både patruljering, opkrævning af afgifterne og behandling af eventuelle klager.

Én uges indkøring
Parkeringskontrollen begynder 27. januar. Den første uge, hvor Parkeringskontrol Nord patruljerer, vil der ikke blive uddelt parkeringsafgifter. I stedet vil bilister, der parkerer ulovligt, få sat en folder i forruden med oplysninger om regler for standsning og parkering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top