fbpx
Oplev lyskunst i den digitale kunsthal
VALLENSBÆK Det permanente værk, som i løbet af februar etableres i den digitale kunsthal under Vallensbæk Station, er i øjeblikket ved at blive skabt. Kunstneren Tine Bech er gået i værkstedet for at udvikle lysværket.

Ideen med det permanente værk er, at der altid er noget interessant og spændende at opleve i kunsthallen – også mellem de skiftende udstillinger. På den måde kan man sammenligne det permanente værk med en form for scenetæppe.
Værket bliver til i en kreativ proces, hvor kunstneren først ved, hvordan det kommer til at se ud, når det er færdigt. Derfor kan hun kun afsløre, at hun arbejder med lys og bevægelse og vil sætte forskellige former for lys op i tunellen og trappen ved stationen:
– Dem, der går igennem den digitale kunsthal, kommer til at påvirke lyset, når de bevæger sig. På den måde vil jeg skabe en kort, god oplevelse for folk, fordi de kan se, at deres bevægelse påvirker området, siger Tine Bech, der blandt andet overvejer at sætte nogle lys op i loftet, der skal skabe en lysforandring på grund af bevægelse, når man går igennem rummet.

Udenlandsk inspiration
Tine Bech bor og arbejder i England og har udstillet værker i både Europa og USA. I december besøgte hun den nye digitale kunsthal for at afholde en workshop. Med lys tegnede workshoppens besøgende nogle tegninger, som blev foreviget på fotografier.
Tine Bech var allerede i gang med at udvikle det permanente kunstværk i den nye digitale kunsthal, da workshoppen fandt sted. Faktisk benyttede hun sig af chancen til at samle inspiration til det permanente værk.
– Jeg bliver inspireret af at være på stedet og se og tale med de folk, der kommer der normalt. Det er ligesom at have alle ingredienserne til værket. Det vil sige ingredienser, der består af lys, leg, mennesker, stedet, det digitale og det deltagende, siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top