fbpx
Modstandere af jernbanebro over Vallensbæk Sø går nu til Borgen
COLOURBOX3824105.jpg
- Det er mærkeligt, at det ikke er uvildige personer, der har stået for støjundersøgelsen, lyder en af undringerne fra lokale modstandere af banen over Vallensbæk Sø. Foto: Colourbox.
VALLENSBÆK I Vallensbæk kan mange borgere ikke forstå, hvorfor de skal lægge haver, boligpriser og natur til hurtigere tog mellem København og resten af landet og kun få generende lyd af tog ud af det. Nu tager modstanderne til Christiansborg for at give besyv med

Der er brug for, man hurtigere kan komme med toget fra den ene ende af landet til den anden. Det er blevet et mantra i den politiske og økonomiske debat i Danmark. Derfor vedtog et bredt flertal i folketinget i 2009, at der skulle bygges en ny jernbane mellem København og Ringsted. Et byggeprojekt til cirka 10 milliarder kroner.
Men, som Folkebladet i sidste uge kunne fortælle, mener mange borgere i Vallensbæk, at den formindskede rejsetid sker for deres regning. Ikke mindst når man ser på de støjgener og naturforringelser, den nye jernbane vil påføre området omkring Vallensbæk Sø.
– Allerhelst ville vi naturligvis have, at jernbanen ikke gik igennem området, siger Erik Ødemark, der er formand for Ejerlauget Rendsagerparken,
– Men det vil næppe ske. Derfor er det næstbedste, at BaneDanmark og politikkerne på Christiansborg lytter til de berørte beboere i området. Og vores holdning er, at vi ikke forstår, hvorfor der skal en bro hen over Vallensbæk sø, når det bedste for beboerne er, at man i stedet graver forbindelsen ned.

Ikke for sent
Sammen med 15 andre ejerforeninger i området omkring den kommende bro har Ejerlauget Rendsagerparken derfor inviteret sig selv til møde hos såvel BaneDanmark som Folketingets Transportudvalg. Erik Ødemark håber igennem disse møder at kunne overbevise bygherren, BaneDanmark og folketingspolitikkerne om, at broen skal genovervejes på grund af de forventede støjgener. Det første møde er mandag den 27. januar, og Folkebladet vil følge op på resultatet fra mødet, der afvikles mens avisen produceres. Mødet er et teknisk møde med BaneDanmark.
– Vi ønsker at få oplyst under hvilke forudsætninger, de beregninger af støjen, man har foretaget i forbindelse med projektet, er sket. Måske er de sket på et forkert grundlag, ligesom de kan være for gamle. De blev nemlig foretaget for fem år siden, og der er siden sket en forøgelse af trafikken i området, så støjen dermed er vokset. Hertil kommer, at der er kommet nye EU-regler til i forhold til støj, fortæller Erik Ødemark og tilføjer:
– Det undrer os, at det er BaneDanmark, der, via nogle konsulentfirmaer, har stået for støjberegningerne. Det er mærkeligt, at det ikke er uvildige personer, der har stået for støjundersøgelsen.

Alt, som det skal være
Hos BaneDanmark siger projektdirektør for byggeprojektet, Jan Schneider-Tilli:
– Helt grundlæggende kan jeg godt forstå, at beboerne i området er meget optaget af sagen. Det er naturligvis et stort projekt, og det vil føre til udfordringer for naboerne. Men det er en politisk beslutning, vi er sat til at føre ud i livet, siger Jan Schneider.
– Men når det er sagt, så har vi den holdning hos BaneDanmark, at vi gør alt, hvad vi kan for at informere, og vi tager os gerne tid til at forklare de enkelte dele af projektet. Og vi gør det så grundigt, at jeg har bedt nogle af dem, der skal stå for byggeprojektet, om at deltage i mødet med grundejerforeningerne. Jeg håber, vi på denne baggrund kan få belyst projektet, så borgerne forstår, at taget de politiske beslutninger, men også den tidligere høringsproces, i betragtning, så er broen den bedste løsning.
Onsdag den 29. januar, altså på Folkebladets udgivelsesdag, skulle ejerforeninger have holdt møde med folketingets Transportudvalg, men dette møde blev udskudt til begyndelsen af februar.
Folkebladet har modtaget mange henvendelser fra borgere. Og det skal retfærdigvis siges, at ikke alle borgere er utilfredse med broen over Vallensbæk Sø. I den kommende tid vil Folkebladet belyse, hvad også borgerne, der går ind for broen, mener om sagen.

Følg debatten om broen her i avisen, på folkebladet.dk og Facebook. Har du en holdning, du ønsker at dele med læserne, så skriv på mads@folkebladet.dk eller ring 43466724

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top