fbpx
Mads fra Glostrup kører mini 6-dagesløb
Thomas-Rald-Kaspersen_Mads-Rasmussen_Par_nr_2.jpg
To friske cykkelryttere. Foto: Annie Rasmussen.
CYKLING Når dørene til Ballerup Superarena åbnes torsdag den 30. januar til den 52. udgave af det københavnske 6-dagesløb vil 30 drenge og piger, i alderen 12-14 år være meget tændte. En af dem er 13-årige Mads Rasmussen fra Glostrup.

Mads Rasmussen og de andre børn skal køre Post Danmarks Mini 6-dagesløb, hver dag inden de professionelle cykelryttere skal køre. Der er i alt 15 mini-par. Mads cykler i CK Fix Rødovre og udgør par nr. 2 sammen med Thomas Rald Kaspersen fra cykelklubben KCK-Herlev. Mads har cyklet i snart 3 år og er bidt af sporten.
– Forår, sommer og efterår cykler jeg på landevejen med CK Fix Rødovre. Jeg træner to gange om ugen og kører masser af cykelløb i weekenderne. Om vinteren kører jeg banecykling tre gange om ugen i Ballerup Superarena, siger Mads Rasmussen.
Træningen op til mini 6-dagesløbet har været intens. Den særlige banekørsel skal øves grundigt, indtil de svære skift sidder lige i skabet. De unge ryttere har trænet hver onsdag aften siden oktober og har også været på en særlig træningslejr, hvor de overnattede ude i Ballerup Superarena.
– Vi har et fantastisk sammenhold, selvom vi kommer fra mange forskellige klubber og jo egentlig er modstandere, siger Mads Rasmussen.
6-dages løbet begynder torsdag den 30. januar og fortsætter til tirsdag 4. februar. Hvis nogen har lyst til at opleve mini 6-dagesløbet, så er der stadig ledige billetter. Mads Rasmussen og de andre unge ryttere glæder sig til at vise, hvad de kan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top