fbpx
Lider af at være gennemkørselskommune
Grafisk-illustration.jpg
DEBAT Af Dennis Baggers Laursen, Brøndby Brøndby lider i høj grad af at være en gennemkørselskommune. Dagligt skal titusindvis af pendlere, som hverken har bopæl eller arbejde i Brøndby, igennem vores kommune. Det medfører, at vi har en unaturlig høj mængde af trafik i kommunen, og masser af hovedveje, motorveje, jernbaner m.m., der skærer sig igennem […]

Af Dennis Baggers Laursen, Brøndby

Brøndby lider i høj grad af at være en gennemkørselskommune. Dagligt skal titusindvis af pendlere, som hverken har bopæl eller arbejde i Brøndby, igennem vores kommune. Det medfører, at vi har en unaturlig høj mængde af trafik i kommunen, og masser af hovedveje, motorveje, jernbaner m.m., der skærer sig igennem kommunen på kryds og tværs. Disse ”mure” gør, at os lokale nogen gange skal ud på kilometer-store omveje, for at komme rundt i kommunen.
Når Brøndby er så hårdt ramt af at være en gennemkørselskommune, mener jeg, at kommunalbestyrelsen bør søge om nogle statslige midler til at forbedre fremkommeligheden for os lokale, navnlig gående og cyklister.  Der er selvfølgelige andre kommuner, der også er ramt af dette. Men jeg tror alligevel, at Brøndby må ligge nr. 1 på denne liste.
Udover at åbne Priorparken, mener jeg også, at man burde lave noget mere lys i de tunneller, der trods alt er under motorveje m.m. Med det svage lys der er nu, er det svært at orientere sig. Også i dagslys.
Jeg har yderligere forslag til forbedringen af fremkommeligheden i Brøndbyøster, udover den allerede vedtaget bro over jernbanen ved Vestvolden (sort streg):
En gang- og cykelsti langs jernbanen, på nordsiden, der går fra stien bag Brøndby Nord Vej, og til Glostrup Bypark (hvid streg). En ny gangbro, over jernbanen mellem Brøndbyøster st. og Rødovre st., syd for Dalkær (Brun streg). Midterhelle på Roskildevej ved Vestvolden (Rød firkant). Midterhelle på Brøndbyøstervej, mellem Kvickly/Arkaderne og Nygårdskirken (Grøn firkant). Små ramper på stien bag Brøndby Nord Vej, mellem fortov og cykelsti (Lilla krydser).
Disse tiltag vil give et løft til fremkommeligheden for fodgængere og cyklister, og flere af tiltagene vil øge sikkerheden for bløde trafikanter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top