fbpx
Kvadratmeterpriser stiger i Glostrup og Brøndby
BRØNDBY&GLOSTRUP En syvende- og niendeplads bliver det til for henholdsvis Brøndby og Glostrup på Realkreditrådets liste over stigninger i kvadratmeterpriser.

Realkreditrådet har offentliggjort nye tal for, hvor meget huspriserne er steget fra tredje kvartal sidste år til tredje kvartal i år. Opgørelsen dækker over realiserede kvadratmeterhandelspriser på parcel- og rækkehuse.
For Brøndby ser tallene rigtigt gode ud. Der bliver det til en syvendeplads på Realkreditrådets opgørelse med en stigning i realiserede kvadratmeterhandelspriser på parcel- og rækkehuse på 13, 06 procent fra 15.472 kroner i andet kvartal af 2012 til 17.492 kroner i tredje kvartal af 2013.
Venstres Mette Engelbrecht forholder sig dog kritisk til de gode udsigter. Hun synes ikke, der er noget usædvanligt i stigningen i kvadratmeterhandelsprisen og kalder det en ”naturlig konsekvens af det der kan kaldes den 3. urbanisering”.
– Undersøgelser viser, at danskerne rykker mod storbyerne især København, og flere ældre øger behovet for flere boliger, der presser priserne opad. Selvom vi har en stor procentvis stigning i priserne, så ligger gennemsnitspriserne på boliger i Brøndby fortsat under handelsprisen i vores nabokommuner. Vi hænger faktisk noget efter, siger Mette Engelbrecht.
Hun mener, at ud fra huspriserne alene, så er Glostrup langt mere attraktiv for køberne, end Brøndby er.
– Der ligger en politisk opgave og venter, for vi skal tage konkurrencen op med nabokommunerne, og gøre os mere attraktive for især førstegangskøberne og børnefamilierne. Det kan vi gøre ved at se på familiernes udgifter til børnepasning, grundskyld, skat og mulighed for at have de mest attraktive boliger og indkøbsmuligheder i nærmiljøet.
Engelbrecht glæder sig dog over, at Brøndby alligevel indtager en syvendeplads på Realkreditrådets Top 10.
– Det er fint med det positive fokus på vores by. Det har vi brug for. Det er den positive omtale uden for kommunen, der også skal medvirke til at få de ressourcestærke familier til kommunen, siger Mette Engelbrecht.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top