fbpx
Jernbanebro til 350 mio.over sø får kold skulder
Vandski-billlede.jpg
Det er over denne sø i Vallensbæk, at der nu kommer en jernbanebro. Broen er dog ikke velkommen, melder borgmesteren. Foto: Vallensbæk Kommune.
VALLENSBÆK Banedanmark har tildelt Barslund og CG Jensen kontrakten på konstruktionen af en 500 meter lang jernbanebro til 350 millioner kroner. Borgmesteren er ikke glad for broens komme

M4-broen vil strække sig fra vest for Vallensbæk Sø henover Holbækmotorvejen og dennes afgrening til Motorring 4 til syd for Wintersmindevej.
Kontrakten er på cirka 350 millioner kroner, og konsortiet Barslund og CG Jensen starter arbejdet i efteråret 2014.
Konstruktionen er en del af Banedanmarks nye højhastighedsbane mellem København og Ringsted. Broen går over Motorring 4 og har jorddæmninger på en 400 meter lang strækning.
Der er ifølge Banedanmark selv tale om en af Den nye bane København-Ringsteds ”mest imponerende brokonstruktioner”, der med sine 500 meter også er projektets længste.
Det arkitektoniske aspekt af broens design blev vægtet højt i Banedanmarks samlede bedømmelse af løsningen.
– Barslund og CG Jensens løsning lever ikke alene op til de tekniske krav, men skiller sig også ud rent arkitektonisk, hvilket vi i forhold til denne udbudspakke har fundet vigtigt på grund af konstruktionens synlighed i landskabet. Vi ser frem til samarbejdet med Barslund og CG Jensen, udtaler anlægschef på Banedanmarks nye bane København-Ringsted, Jette Aagaard, i en pressemeddelelse.
– Barslund & CG Jensen er stolte over, at få muligheden for at opføre det mest markante bygværk på den nye strækning mellem København og Ringsted, siger administrerende direktør hos CG Jensen, Michael S. Larsen.

Ej velkommen
– Vi i Vallensbæk er ikke tilhængere af jernbanen, siger borgmester Henrik Rasmussen, der øjensynligt ifølge ham selv taler på alle Vallensbæk-borgeres vegne. – Den stopper ikke mellem København og Køge, så vores borgere får ikke umiddelbart glæde af den – og mange vil oven i købet blive generet af støjen. Jeg vil endnu en gang erindre Banedanmark om at tage støjgenerne alvorligt og sørge for at lave støjafskærmning i forhold til de bolig- og naturområder, jernbanen løber igennem.

1 kommentar om “Jernbanebro til 350 mio.over sø får kold skulder”

 1. Jørgen Witting siger:

  Hej det er da spændende med projektet for den nye jernbanebro.
  Er meget relevant spørgsmål er om den smukke bro er udstyret med støjværn fra starten. Den er så høj at den bliver den største kilde til støj i Vallensbæk Nordmark og også i det endnu mere nærliggende område i Tåstrup sydøst. Se på støjkortet.
  Mvh
  Jørgen W
  Mob 20661854
  PS: Vi arbejder med støjbekæmpelsen i Ejerlauget i Vallensbæk Nordmark
  Vi rejser på ferie på Tenerife søndag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top