fbpx
Idræts- og fritidsliv fejret i Glostrup
GLOSTRUP 68 sportsfolk fra otte forskellige sportsgrene har hentet medaljer med hjem til Glostrup i 2013. De blev fejret mandag aften sammen med de fire, der fik årets lederpriser

Af Jesper Ernst Henriksen og fotograf Brian Jensen

Der var godt fyldt i Glostrup Fritidscenter mandag aften. Her afholdt Glostrup Kommune nemlig sin årlige idrætsreception – årets mulighed for at borgmester John Engelhardt kan sige tillykke til de mange dygtige sportsfolk, der har opnået medaljer ved et Danmarksmesterskab, Nordisk Mesterskab, Verdensmesterskab, har været på landsholdet eller har slået en Danmarksrekord.
– Det har stor værdi for vores by, at vi har så mange aktive og dygtige idrætsudøvere. Det sætter Glostrup på landkortet og det inspirerer andre til at dykre motion og yde en ekstra indsats for at opnå et mål. I er stærke forbilleder – tak for det, sagde borgmesteren til de mange stolte sportsfolk, der alle fik et diplom, et gavekort til Glostrup Shoppingcenter og et hjerteligt håndtryk af borgmesteren.

Frivillige er vigtige
Et afgørende element for at kunne opnå medaljer er, udover hård træning, en stærk forening til at sørge for gode rammer. De mange frivillige, der skaber de rammer, blev også hædret mandag aften.
– Jeg vil også gerne takke jer mange frivillige bag kulisserne. Det er jer, der gør det muligt for vores idrætsudøvere at nå de flotte resultater. Man kan sige, at bag enhver stærk idrætsudøver, står der ofte en stærk forening, sagde John Engelhardt.
Annonce skabte leder
Den første modtager af årets lederpris var Asta Holm fra Høreforeningen. Hun har været formand for Glostrupafdelingen af foreningen, der støtter hørehæmmedes muligheder. Det var faktisk lidt af en tilfældighed, at hun blev formand, fortalte hun senere.
– Der var en annonce i Folkebladet fra Høreforeningen, der ønskede at skabe en lokalafdeling i Glostrup. Vi var seks personer, der mødte op og fem, der dannede bestyrelse, sagde hun.

Ægtepar delte lederpris
Normalt er en leder en person, der bruger en rigtig stor del af sin fritid på en forening og nogle gange glemmer familien derhjemme en smule. Sådan var det ikke for den anden modtager af årets lederpris. Den gik nemlig til et ægtepar. Anne og Walther Kjøng fra Glostrup Karate Klub har været gift i 38 år og kan stadig ikke slippe hinanden, så de er begge aktive i klubben.

Spejder fik også priser
Niels Vestergaard fra Det Danske Spejderkorps fik årets tredje lederpris for sit arbejde som kasserer i foreningen. Et arbejde han fik særlig ros for at John Engelhardt. Det er vigtigt at holde styr på indberetningerne og holde de frivillige leder i ørerne, så de indsender deres billag.
Åres ungdomsleder blev Nanna Reidun Christensen fra IF 32 Gymnastik. Hun er leder af foreningens sjippeafdeling, der var blevet hædret en gang. Seks af de unge piger fra afdelingen har nemlig vundet medaljer i 2013.

Vigtigt at skabe rammer
Gode præstationer i sport kræver også nogle fornuftige fysiske rammer. Det lovede John Engelhardt at Glostrup Kommune vil blive ved med at arbejde for at give til sportsudøverne. I 2013 blev det gjort ved at bygge Glostrup Skaterpark og Hvissinge Multipark, ved at Ejby IF 68 fik en ny grusbane, så de igen kan træne om vinteren, ved at renovere atletikstadion og ved at etablere en kløversti. I 2014 bliver de fysiske rammer forbedret for sportsudøverne ved at Hvissingehallen skal have en større renovation til 9,5 millioner kroner, blandt andet så hele tagkonstruktionen bliver skiftet ud. Klubhuset ved Østervangsbanerne skal også have nyt tag og svømmehallen skal have et nyt varmtvandsbassin.

Reform giver mulighed
En af de helt store bekymringer for mange foreninger i 2014 bliver skolereformen. Da reformen blev vedtaget, var et af kritikpunkterne, at ideen om heldagsskolen ville ødelægge foreningslivet, fordi det ikke længere ville være muligt at nå til træning om eftermiddagen. Foreningerne skal i stedet integreres i skolen, lød svaret fra Christiansborg, men mange foreninger var stadig kritiske. Det behøver foreningerne i Glostrup ikke rigtig være længere.
– Skolereformen giver nogle spændende muligheder for samarbejde mellem foreninger og Glostrup Skole, sagde borgmesteren og lovede at invitere alle foreninger til et møde i marts, hvor de kan drøfte de nye muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top