fbpx
Håndarbejdet fik renæssance i Glostrup-området
GLOSTRUP Familien Søholm stod bag en opblomstring af gammelt hånd-arbejde på Vestegnen i begyndelsen af halvfjerdserne.

På Glostrup Samlingens vegne Henning Lundemann og Mogens Deleuran.   

Begge er født i 2. verdenskrigs første år, Ingrid er født på et lille husmandssted i Gammel Skørping. Ingrid har altid drømt om at blive beskæftiget med håndarbejde, men de trange vilkår gjorde at hun som 14.årig blev sendt ud at tjene. I starten af halv- fjerdserne, hvor familien var flyttet til Glostrup, fik Ingrid muligheden for at uddanne sig til faglærer i håndarbejde. Nu fik hun endelig sit store ønske opfyldt, at kunne  undervise andre i sin store hobby. Ingrid havde på et tidspunkt 10 hold, flest i Glostrup, men også i Vallensbæk og Tåstrup. Desværre døde Ingrid pludseligt for 3 år siden.
Georg er opvokset hos sin mormor og morfar i Assens, han fik hurtigt lært, at hvis man skulle have syet en knap i eller repareret sit tøj, så måtte han selv gøre det, og så få det godkendt af morfar. Resultatet blev at Georg blev interesseret i håndarbejde. På et tidspunkt besluttede han at lære mere om sin hobby, han meldte sig til aftenkursus, og kom på den måde til at lære sin lærerinde at kende, Ingrid.
Siden er al tid gået med håndarbejde, kniplinger, orkis, broderier og meget andet. Glostrup Samlingen har fået lov til at vise en del af familiens store samling, og det kan nu ses i Samlingens lokaler i Fritidscentret onsdag og lørdag kl. 10 – 12.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top