fbpx
Grøn vinter sparer Vej & Park for overforbrug
GLOSTRUP Varm afslutning på 2013 er en god ting for kommunekassen, når det kommer til udgifter til snerydning.

Kælkebakkerne ligger nøgne hen, og de bjerge af vejsalt, der ellers blev brugt i de forgangne vintre, har ikke været nødvendige i år.
Det er godt for mange kommuners kasser. Også Glostrup Kommunes.
Denne december har med en gennemsnitstemperatur på 5,3 grader været usædvanlig varm. Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) er det den næstvarmeste julemåned nogensinde. Kun december 2006 var varmere.
Ifølge Politiken, der har lavet en rundringning til flere af landets største byer, ser det generelt godt ud i forhold til at undgå at bruge penge på snerydning. Flere steder glæder man sig over den ikke-hvide Jul.
– Der tegner sig det samme billede for Glostrup kommune, siger Torbjørn Nicolajsen, der er chef for Vej & Park i Glostrup Kommune.
Det samlede budget til vintertjeneste i 2013 var 2.520.800 kroner, og det samlede forbrug var 2.446.860 kroner. Det vil sige, at budgettet stort set blev brugt. Forbruget var fordelt med 71 procent på det 1. halvår og 29 procent på 2. halvår.
Torbjørn Nicolajsen er på samme måde glad for, at vinteren ikke blev en gentagelse af året før.
– Havde vinteren i andet halvår af 2013 været som gennemsnitsvinteren, så havde budgettet ikke kunne række, og et overforbrug ville være uundgåeligt, siger Torbjørn Nicolajsen.
Sammenlignes det med 2012 kan det siges, at det samlede forbrug til vintertjeneste i 2012 var mindre end 2013, på 1.908.193 kroner, og var fordelt med 58 procent på 1. halvår og 42 procent på 2. halvår.

Salte tider
Mens Glostrup og andre kommuner fryder sig over ikke at overskride budgetter, brænder saltfirmaer inde med al det vejlsalt, som der i øjeblikket ikke er brug for.  Det skriver Politiken.
Virksomheden GC Rieber, der blandt andet leverer salt til kommuner og Vejdirektoratet, har solgt en tredjedel mindre salt end normalt, oplyser DR Trekanten.
Lige nu ligger der således 70 tons salt på et lager i Fredericia og venter på koldere vejr.
Foreløbigt tyder det dog på at saltet på vente. Ifølge Erhvervs- og Energimeteorolog Herdis Damberg, som står for den ugentlige månedsprognose fra DMI, fortsætter januar, hvor december slap. Der kan komme lidt sne og slud, men ikke noget, der bliver liggende
– Der er stadig ingen rigtig vinter i krystalkuglen, siger Herdis Damberg fra DMI til Politiken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top