fbpx
Godt fra start – første besøg på tandklinikken
VALLENSBÆK Medarbejderne i Vallensbæk Kommunes tandpleje lægger vægt på, at barnets første besøg på tandklinikken bliver en så god oplevelse som mulig

Hovedformålet med det første besøg er at se, hvilke tænder der er fremme og om de bliver børstet godt nok. Der bliver også talt om børstevaner, suttevaner og kosten.
Det er vigtigt, at børn og forældre går fra klinikken med en god fornemmelse og lyst til at komme igen. Derfor opfordrer tandklinikken forældrene til at bruge positive vendinger om personalet og ikke at love noget på deres vegne – det er svært at forudse forløbet. Man skal ikke øve for meget på forhånd. Medarbejderne på tandklinikken er rutinerede og får som regel lov til at se i munden.
Samtidig skal man helst undgå ord som ”farligt” og ”ondt”, når man taler om at skulle på tandklinikken. Det er ikke farligt at åbne munden.
På klinikken er der en flot stol, som barnet meget gerne selv må sidde i. Personalet vurderer hurtigt, om det er bedst på skødet af en voksen eller om barnet er parat til at sidde alene.
I stolen vil får medarbejderen en dialog i gang med barnet, så det accepterer, at man kommer tæt på. Det er bedst, hvis barnet selv svarer, men naturligvis må forældrene hjælpe.
Med de små børn prøver man at ’lege besøget ind’ og bruger som regel en tandbørste og et lille mundspejl. I munden bliver der kigget på antal tænder, tandstilling, slimhindernes farve og mundhygiejnen. Det kan gøres på ganske kort tid.

Ny tid mulig
Hvis barnet, mod forventning, ikke er parat til at acceptere besøget, får man tilbudt en ny tid, eksempelvis 3-6 måneder efter. I løbet af den tid modnes barnet, så det ikke længere er vanskeligt at gennemføre undersøgelsen.
Barnet bliver typisk indkaldt til første besøg på tandklinikken i 2½ årsalderen.
Hvis du bor i Vallensbæk og har du spørgsmål om dit barns tænder, er du velkommen til at ringe til tandklinikken på telefon 43648120.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top