fbpx
Glostrup Hospital er klar til ny akutordning
HELE OMRÅDET Fra 1. januar skal de patienter, som hidtil har benyttet lægevagten på Glostrup Hospital, ses i Akutklinikken.

Ændringen sker efter, regionen har overtaget lægevagtens opgaver. Børn under 12 år skal ses på Hvidovre Hospital eller Herlev Hospital
Dermed betyder det, at blandt andet de nuværende lægevagtspatienter, der er ældre end 12 år, henvises til Akutklinikken.
Børn under 12 år bliver henvist til Hvidovre Hospital eller Herlev Hospital, hvis de har symptomer der tyder på en medicinsk sygdom, eksempelvis mellemørebetændelse eller lungebetændelse. På disse hospitaler er der ansat børnelæger. Børn med mindre skrammer og skader kan fortsat ses i Akutklinikken på Glostrup Hospital. Modtagelse af patienter til indlæggelse fortsætter helt uændret.
På Glostrup Hospital betyder omstillingen omkring 13.000 ekstra besøg årligt i Akutklinikken, som så samlet når op på godt 49.000 årlige besøg i 2014.
Patienter, som har mindre skader og de patienter, som tidligere ville være set af lægevagten, bliver nu behandlet i et særskilt område.
– Vi har gode erfaringer med at dele patienterne op, så der tages hensyn til sygdommens alvorlighed. Dette har blandt andet sikret, at vi har meget korte ventetider i dag, og det forventer vi at kunne fastholde. Vi forventer dog, at der er brug for en indkøringsfase, da opgaven er ny, siger ledende overlæge Lars Weywadt fra Medicinsk Afdeling på Glostrup Hospital, som Akutklinikken er en del af.

Ring 1813 før afgang
Fremover skal man ringe til det fælles nummer 1813, hvis man er blevet syg eller kommet til skade uden for sin egen læges åbningstid. Regionens 112-central sidder i samme lokale som medarbejderne på 1813. Centralen kan også sende en læge ud på hjemmebesøg hos en patient, hvis det er relevant.
– Vi håber, at mange vil ringe 1813, før de tager hjemmefra med en skade eller sygdom. På den måde kan de få at vide, hvor netop deres problem bedst kan blive behandlet, og hvor lang ventetiden er. De kan også vente hjemme, hvis de ønsker det. Hvis man ikke ringer først, vil vi se på patienterne alligevel, men så er der risiko for længere ventetid, siger Lars Weywadt. Alle patienter til Akutklinikken går ind af samme indgang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top