fbpx
Frivillige hjælper pensionister med at blive digitale
BRØNDBY Brøndby Kommunes Væresteder tilbyder i samarbejde med Ældresagen, Røde Kors og Kirkerne i Brøndby it-vejledning til pensionister.

I løbet af de sidste 10 måneder har 200 borgere lært om Nem-ID, E-boks, kommunens digitale selvbetjeningsløsninger, borger.dk, skat.dk, e-mail og intro til bankers hjemmesider. Og mange er i gang nu. Det er frivillige der står for aktiviteterne.
Charlotte Vedel, leder af Værestederne i Brøndby Kommune forklarer, at der lige nu er 23 it-frivillige, der står for alle IT aktiviteterne.
– De udfører en kæmpe indsats, som vi er glade for. Det er jo frivilligt arbejde.
For at vise dem, at værestederne sætter pris på den frivillige indsats, var der arrangeret jule-taffel fredag den 29. november.
– De frivillige synes heldigvis også, det er rigtig sjovt at bruge deres tid på at undervise andre.  Vi har tilbud i alle tre bydele på Kilden, Møllehuset og Strandstuen i Brønden.
Der er lige nu 22 pc-hold i gang med fire deltagere på hvert hold. Undervisning på tablets er også ved at starte op. Her kan man komme med sig egen tablet, såsom iPad, Samsung og Asus, og få vejledning. Al vejledning sker i lukkede miljøer, så alle borgerens personlige oplysninger er i sikkerhed. De, der har problemer med at få programmer eller computeren til at virke, kan komme på it-værksteder i Møllehuset og i Strandstuen. Kontakt gerne Vivi Mekky, hvis du gerne vil på et hold på telefon 43283962 eller 51480497.

Det mobile team
Værestederne kan i samarbejde med Ældresagen, Røde Kors og Kirkerne i Brøndby også tilbyde IT-vejledning til borgere i borgerens hjem.
Det er til de borgere, der ikke kan komme ud af hjemmet. Vejledningen sker på borgerens egen pc. Kontakt Torben Rasmussen i så fald på telefon 43283962.
– Vi har fundet ud af, at de frivillige kan og vil noget, og det vil vi som kommune gerne støtte op om, siger Charlotte Vedel.
– Der er rigtig mange gode tilbud, som vi gerne vil have, at endnu flere af vores borgere får glæde af. Der er mulighed for at få eksempelvis en besøgsven eller en spiseven. Vi kan selvfølgelig altid bruge flere frivillige og vi gør vores bedste for at tage godt i mod dem. Så ring til Vivi eller Torben eller kom forbi, hvis du har lyst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top