fbpx
Folkebladet har spurgt læserne om Statsministerens nytårstale: Politikerne skulle selv prøve at spare, som vi gør
GLOSTRUP Statsministerens forsigtige fornemmelse for fremgang kan mærkes i Glostrup.

Folkebladet har været på gaden og tage pulsen hos tre borgere, og spurgt hvad de synes om Nytårstalen.
– De sidste to år har jeg holdt min nytårstale midt i en krisetid. I en tid med bekymringer i mange familier: Er det til at få et nyt job, hvis man bliver arbejdsløs? Kan vi sælge huset, hvis vi vil flytte? Usikkerheden har været stor. I år står vi på mere sikker grund. Krisen er ikke ovre, men stemningen er ved at vende. Sådan sagde statsminister Helle Torning-Schmidt i sin nytårstale i år.
Og på den første fredag i 2014 delte flere af de forbipasserede på Glostrup Torv statsministerens forsigtige optimisme.

Poul Birkebo
– Bedre for hvem?
Poul Birkebo er ikke helt enig med statsministeren i, at den økonomiske situation så småt er vendt. Han er i færd med et længere genoptræningsforløb, og selvom han grundlæggende er tilfreds med sundhedssystemet, mener han ikke, de forsigtige forårstegn i dansk økonomi viser sig på alle niveauer af det genoptræningsforløb, han er i færd med:
– Jeg synes, vi som samfund har sparet lige rigeligt. I forbindelse med min genoptræning har jeg nogle gange oplevet, at når jeg, efter at være udskrevet fra sygehuset, havde brug for eksempelvis en fysioterapeut i kommunal regi i stedet selv måtte træne. Jeg er glad for hjælpen, men det er ikke altid godt nok, siger Poul Birkebo.
– Det, der foregår på sygehusene, har jeg bestemt ikke noget selvoplevet at klage over. Tværtimod. Men når jeg efter udskrivning fra sygehuset oplever, at et eventuelt lægefaglig begrundet genoptrænings behov lægges ud i kommunerne, så oplever jeg det som, at tegnebogen vinder over både lovgivning, moral og etik.

Camille Jensen
– Jeg synes også, jeg kan mærke, stemningen er ved at vende, så ja, statsministeren har nok ret på det punkt, siger Camille Jensen. Hun og manden har ikke direkte mærket den økonomiske krise på egen krop, for de har sparet så meget som muligt på udgifterne:
– Vi har vendt hver krone, og hver gang vi kunne, har vi betalt noget af i vores bolig, og så snart vi er færdig med det, så skal vi til at spare op til en bil. En holdning, Camille Jensen synes, statsministeren og de øvrige politikere kunne lære noget af:
– Politikerne skulle selv prøve at spare, som vi gør. Det ville være sundt for dem.

Anna Jensen
– Jeg fornemmer på stemningen, at det så småt er ved at vende. Anna Jensen kan ikke konkret sige, hvad det er, der gør det. Men hun er enig med statsministeren i, at det virker til, det begynder at gå fremad igen.
– Jeg synes faktisk, det var en god tale, og selvom hun er blevet beskyldt for at være for ukonkret og overfladisk, så synes jeg, hun gjorde det rigtig godt. Og jeg er enig med hende i, at vi er på vej mod bedre tider, siger Anna Jensen, men skynder sig at tilføje:
– Men jeg synes, det er vigtigt, vi husker på, at der stadig er nogen, der har det skidt. Dem må vi ikke glemme. Her tænker jeg bl.a. på de mennesker, der må leve på overførselsindkomst. De har det ikke let.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top