fbpx
Brøndby indvier ny Rehabiliteringsafdeling 
Alice-viser-sin-stue-frem.jpg
Alice viser sin stue frem. På billedet fra højre: medarbejdere Sidika og Shera, afdelingsleder Bente Grønhøj og viceborgmester Kent Magelund (S). Foto: Brøndby Kommune.
BRØNDBY 10 nye flotte, lyse rehabiliteringspladser står nu klar til borgere, der har været indlagt på hospitalet og har behov for et intensivt genoptræningsforløb.

Ældrecentret Gildhøjhjemmet har skiftet skiltet ”B1” ud med ”Rehabiliteringen Brøndby”. Her er ti nye flotte rummelige rehabiliteringspladser med eget badeværelse, der blev indviet den 8. januar 2014 af viceborgmester Kent Magelund (S). Rehabiliteringspladserne skal bruges af de borgere, der efter sygehusindlæggelse har behov for at få et intensivt genoptræningsforløb.
– Vi har renoveret de seks tidligere pladser, da faciliteterne ikke længere var tidssvarende, og vi har udvidet med yderligere fire pladser. Det har vi gjort, fordi kommunen nu og i årene fremover skal varetage flere og flere sundhedsopgaver bl.a. intensive genoptræningsforløb. Det giver god mening, idet vi har kompetencerne, og kan løse opgaven tæt på borgernes daglige liv. Udover de ti renoverede pladser består afdelingen af fællesarealer med et nyt flot træningskøkken og en dagligstue – og med adgang til en dejlig stor sansehave, siger Kent Magelund.

Genhusningen gik godt
I ombygningsperioden på ni måneder har genoptræningsborgerne haft til huse på 4. sal på ældrecentret Nygårds Plads.
– Der er meget at holde styr på i sådan en proces. De første ønsker til en udvidelse og ombygning blev drøftet i 2011 – håndværkerne gik i gang sidste år i marts, og i dag indvier vi så endeligt den nye afdeling. Både borgere og personale fra de berørte steder har været meget fleksible i ombygningsperioden og genhusningen er forløbet meget tilfredsstillende, siger Kent Magelund.
Selvfølgelig glæder alle sig dog nu over, at borgere og personale kan flytte ind i de flotte nye lokaler på Gildhøjhjemmet.
De nye faciliteter har fået navnet Rehabiliteringen Brøndby, som blev fundet ved en konkurrence. Det vindende bud kom fra Træningscenter Brøndby. Nu er de nye faciliteter taget i brug, og de lever til fulde op til forventningerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top