fbpx
Borgerne i Brøndby bruger musen til at flytte
BRØNDBY Sidste år blev det obligatorisk at melde flytning på nettet. Og borgerne har taget godt imod de digitale muligheder, viser nye tal fra KL. I Brøndby er man bedre end gennemsnittet.

Tidligere skulle man både på posthuset og en tur på borgerservice, når man skulle melde flytning – nu foregår det hele med musen. Når man flytter, har man pligt til inden for fem dage at oplyse sin nye adresse til folkeregistret. Dertil kommer, at man typisk også skal skifte læge og melde flytningen til Post Danmark, så posten kan nå frem. Alt det skal nu ordnes på nettet, og det gør borgerne i Brøndby Kommune flittigt. Over 89 procent af borgerne anvender nu den digitale selvbetjening til at melde flytning.
– Mange borgere tager godt imod de digitale muligheder, fordi det letter hverdagen for dem at kunne løse deres ærinde med kommunen, når det passer ind i deres kalender. De borgere der er lidt utrygge ved det digitale får både hjælp og vejledning. Men vi løser ikke opgaverne for borgerne. Vi løser den sammen med borgerne, fortæller Ib Terp, borgmester i Brøndby Kommune.
Der er også en flytteløsning til rådighed fra Brøndby Kommunes egen hjemmeside. Direktør i KL, Jane Wiis siger, at målet er, at 80 procent af den skriftlige kommunikation med det offentlige skal foregå digitalt med udgangen af 2015.
– Med de seneste resultater er der grund til at være optimistisk i forhold til at nå målsætningen, siger Jane Wiis, direktør i KL.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top