fbpx
Alt for Tæt på Glostrup
DEBAT Af Mogens Steen Johansen, Enighedsvej 21 i Glostrup

Af Mogens Steen Johansen, Enighedsvej 21 i Glostrup

Et mærkeligt skrift dumpede ned i postkassen i sidste uge. Det er vist nok ment som en præsentation af nogle af kommunens aktiviteter i 2014. Uden at gå ind i for mange af disse formentlig velmenende tiltag for et fåtal af kommunens indbyggere, så er det sproglige indhold socialpædagogisk kancellisprog.  Skriftet kan måske udleveres til ansøgere til stillinger indenfor de berørte områder.
Skriftet indeholder ordsammensætninger, der aldrig eller sjældent før er set i det danske sprog, eller beskriver en aktivitet, som normalt betyder noget helt andet. Dertil en række meget lange sammensatte ord. Eksempler: Sæbeboble- og skraldeværksteder. Kultunaut. Medielæringsværktøjer og tilhørende kompetenceudvikling. Effektiviserings- og innovationsstrategi. Varmeværket! Kontaktpersonordninger. Pitstop! Weekendaflastningssted. Mestringslære. Nytteindsats. En helt umulig sætning: Det bedste tilbud er fastholdelse. Hverdagsrehabilitering. Patientforløbsprogrammer. Rehabiliteringspotentialet. Ressourceforløbsydelse.
Tæt på Glostrup er en omklamring. Kom frivilligt i kløerne på os, så skal vi nok fortælle dig, hvad der er bedst for dig. Kan jeg så ikke komme på kommuneomklamringsafvænningskursus – Langt fra Glostrup. Uha, nu opfandt jeg et nyt dansk ord.

Svar:
Tæt på Glostrup

Af Morten Winge, kommunaldirektør i Glostrup

”Tæt på Glostrup” er et hæfte, som Glostrup Kommune i en årrække har fået omdelt til alle husstande med det formål at formidle nogle af de nye aktiviteter og fokusområder, der har betydning i budgettet for det kommende år. Det kommunale budget er en meget teknisk affære, som det kan være svært at sætte sig ind i, og vi har derfor valgt at prioritere nogle bestemte områder ud og servere på en enklere – men dog retvisende måde.
I år er hæftet faldet to borgere for brystet på hver sin måde. For den ene drejer det sig om vores måde at formulere os på. For den anden er anstødsstenen en konkret prioritering i budgetprocessen.
Formuleringen af ”Tæt på Glostrup” hører klart til mit ansvarsområde som administrativ chef, mens prioriteringen af brusere i forhold til varmtvandsbassin er mere politisk. Jeg kan dog forsikre Inge-Lise Johansen om, at løsning af de problemer, vi har haft med bruserne i svømmehallen, er meget højt prioriteret – helt uafhængigt af etablering af varmtvandsbassin.Til indhold i, og formulering af ”Tæt på Glostrup” er jeg glad for at få en tilbagemelding fra en borger i kommunen, som har sat sig ind i stoffet. Ved at sammenligne med sidste års udgave kan jeg se, at vi i år har valgt lidt længere tekster og måske også er kommet til at bruge lidt flere lange og specifikke ord, som får karakter af at være for de indforståede. Så selvom jeg stadig synes, at publikationen overordnet set er god og relevant for mange i kommunen, vil jeg godt tage kritikken til mig og love et produkt med (endnu) mere fokus på enkelhed i formuleringerne til næste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top