fbpx
Advarer om tricktyve ved Dalvangsvej
COLOURBOX7216182.jpg
Foto: Colourbox.
GLOSTRUP Folkebladet har fået en henvendelse fra en ældre kvinde, der var tæt på at blive bestjålet i sit eget hjem på Dalvangsvej. Nu advarer hun andre borgere om en slemmere skæbne.

Den 13. januar kl. 15:15 ringede det på døren til 85-årige Gerda Hansen, der bor på Dalvangsvej 30 i sin egen lejlighed.
Gerda Hansen, der i sin tid blandt andet havde arbejdet for en tobaksfabrik og mistede sin mand i 1999, var en smule overrasket, da hun åbnede døren og en dame med huen næsten helt nede over øjnene og bronzebrun i huden præsenterede sig som fra hjemmeplejen.
Gerda Hansen får rigtigt nok hjælp af kommunen til hjemmepleje fra firmaet Solkystens Rengøring og Hjemmepleje Aps (kaldt Solkystens, red.), hvilket hun er glad for.
Dog var besøget fra Solkystens først aftalt til den 15. januar. Derfor overraskelsen, der dog hurtigt blev slået hen.
– Jeg tror jo det bedste om folk, selvom jeg da studsede over, at kvinden havde en rygsæk på maven. Kvinden sagde, at hun havde fået besked på at komme i dag. Hun ville gerne vide, hvad der var i vejen med hun mig. Så jeg talte med hende, forklarer Gerda Hansen.
– Jeg forklarer, at jeg ville have et gelænder op, og længere henne i snakken trykkede mig lidt på ryggen. Alt virkede sådan set fint lige der, og vi drak kaffe. Pludselig fik hun en opringning om, at en dame var faldet og skulle have hjælp. Så gik hun igen.

Det bliver mærkeligt
Næste dag ringer Gerda til kvinden fra Solkystens, der skulle komme den 15. januar. Kvinden fra Solkystens bekræftede, at hun rigtigt nok først skulle komme hjem til Gerda Hansen der. Hun sagde, at hjemmeplejefirmaet Solkystens ikke havde sendt nogen ud til mig den dag, Gerda Hansen havde fået besøg af kvinden med rygsæk på maven.
– Jeg fik senere oplyst, at der var tre andre, der havde haft ubudne gæster også. Og senere kom jeg til at tænke på, at jeg ude fra mit køkken gennem vinduet så, at kvinden med rygsækken på maven havde stået og snakket med nogle mænd. Jeg så, at hun gik ind hos nogle andre beboere også. Hvorvidt det hele hænger sammen, ved jeg ikke, men jeg tænker da mit.
Gerda Hansen gennemgik kort efter besøget af kvinden med rygsækken på maven sin beholdning af guldsmykker, og der var heldigvis ikke stjålet noget. Gerda Hansen er dog ikke glad for, at der ikke står noget skrevet ned på eksempelvis opslagstavler ved boligblokkene om, at der er tricktyve i området.
– Jeg vil derfor gerne gennem Folkebladet advare andre ældre borgere om, at der er en tricktyv i området ved Dalvangsvej, som man skal holde øje med og være på vagt over for, siger Gerda Hansen.

Gerda Hansen er ikke kvindens rigtige navn, der ikke er oplyst af sikkerhedshensyn.  Redaktionen er kvindens rigtige navn bekendt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top