fbpx
Vestbad god for Birgitte med kronisk sygdom
BRØNDBY&GLOSTRUP Efter en tur i den kommunale genoptræning blev Birgitte Parsig, der lider af sygdommen modic-forandringer, af en ven anbefalet varmvandsbassin træning i Vestbad.

Det har ikke kun træningsmæssigt været en stor gevinst for mig, men også socialt, fortæller Birgitte Parsig, der bor i Glostrup. Birgitte har selv fundet ud af at hun lider af såkaldte modic-forandringer, og er nu i behandling på en privatklinik..
Modic-forandringer er forandringer i ryghvirvlerne. Smerterne ved sygdommen skyldes små sammenbrud i knoglernes indre strukturer. Sammenbruddene er forårsaget af bakterier der gemmer sig i diskosskiverne. Bakterien udskiller en syre der ætser knoglerne, og gør dem porøse. Et symptom for modic patienter er ofte, at patienterne får mere ondt af normal rygtræning.
Tv-værten Sisse Fisker har netop fået konstateret sygdommen.
Rigtig mange af dem, der kommer til træning i Vestbads varmvandsbassin, har ifølge Birgitte Parsig kroniske smerter.
– Flere af os har massive rygproblemer, og vi kan hjælpe hinanden på mange områder. Det er en træningsform hvor det er tilladt at have det sjovt, hvilket er vigtigt, når der ellers ikke er meget at grine af for mange af os.
Efter træning drikker deltagerne kaffe, og her bliver erfaringer med medicin og behandlinger diskuteret.
– Det er rart at omgås de her mennesker, man skal ikke forklare og undskylde smerte og søvnløshed. Alle har prøvet det på egen krop, siger Birgitte Parsig.

Vand på møllen
De positive toner vækker selvsagt begejstring på det organisatoriske plan i Vestbad og politisk i Brøndby.
– Det er jo vand på min mølle, at folk som Birgitte kan komme med i varmvandsbassinet i en sådan grad, som det hjælper hende socialt og fysisk. Det her giver hende noget livskvalitet at dele sine fysiske udfordringer med andre, siger Kent Magelund, formand for Idræts- og Fritidsudvalget, hvor Vestbad hører under.
– Dejligt at høre en konkret historie om hvor gavnligt varmtvandsbassinet i Vestbad er. Ros til Birgitte Parsig for at hun fortæller om modic, så andre kan finde ud af, om det er, hvad de fejler. Selv om vi har et rigtig godt sundhedsvæsen, er det godt selv at tage ansvar for sin helbredelse, siger Vagn Kjær-Hansen fra SF, der også er medlem af Vestbads bestyrelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top