fbpx
Nyt lyskryds ved Brøndbyøstervej
BRØNDBY Borgere i Brøndbyøster får nu mulighed for at svinge til venstre af Brøndbyøstervej, når de kommer ud fra Nygårds Plads

I flere år har det været diskuteret, hvad der skulle ske med den lille vej fra Nygårds Plads og ud til Brøndbyøstervej. Lige nu må man kun dreje til højre af Brøndbyøstervej, når man kommer ud af vejen, men mange har ignoreret skilte og striber og er svinget til venstre. Nu kommer der endelig en løsning. Til foråret bliver der nemlig etableret et lyskryds, så man både kan svinge til venstre fra Nygårds Plads og svinge til venstre fra Brøndbyøstervej og ind på Nygårds Plads. Samtidig bliver de to næste lyskryds ved Roskildevej og Brøndby Nord Vej ændret, så de passer bedre sammen med det nye lyskryds, og der bliver lavet et bussignal, så busserne kan komme hurtigere frem. Alt i alt kommer projektet til at koste omkring tre millioner kroner, heraf får kommunen et tilskud på halvdelen fra statens fremkommelighedspulje.

Forår er starten
Det nye kryds bliver bygget til foråret, samtidig med de andre forbedringer af pladserne på nord og syd siden af stationen, som allerede er vedtaget. Det er blandt andet en ny bro til cykler, så cyklister og fodgængere bliver skilt ad på Brøndbyøster Torv.
– Krydset er et gammelt problemkryds. Efter en kedelig ulykke blev det forbudt at svinge til venstre, men det respekteres ikke, så krydset er stadig farligt. Det glæder mig, at vi kan få løst det problem, samtidig med at vi gør det lettere for busser og biler at komme rundt i området. Når der kommer lysregulering i krydset, kan bus 13 bruge det både til og fra Brøndby Strand og kommer på den måde hurtigere igennem. Samtidig kan vi forbedre vejen mellem Kilden og Arkaderne – der kommer parkeringspladser langs kantstenen, cykelsti og en bred fodgængerovergang, siger Vagn Kjær-Hansen (SF), formand for Teknik- og Miljøudvalget.
Når bus 13 kommer hurtigere til Brøndby Strand betyder det ikke kun et minut eller to for passagerene. Det giver også en markant besparelse til kommunen, som vil blive brugt på forbedringer af en kollektive trafik, lover udvalgsformanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top