fbpx
Løfte om bredt samarbejde var bare varm luft
DEBAT På vegne af den socialdemokratiske gruppe i Kommunalbestyrelsen Peter Sørensen.

Efter at socialdemokraterne tidligt i valgkampen meldte ud, at efter valget, skulle den fastlåste blå – rød konstellation i kommunalbestyrelsen erstattes med et bredt samarbejde, så tilsluttede flere partier sig den holdning. Først var det Konservative, som var med på den tanke, og nogen tid efter tilsluttede Venstre sig også ideen om et bredt samarbejde. Ja faktisk udtalte John Engelhardt på et tidspunkt, at Glostrup var for lille til den forsatte blå – rød konstellation, og at et bredt samarbejde var nødvendigt.
Ønsket om et bredt samarbejde blev gentaget af John Engelhardt, på stort set samtlige valgmøder under valgkampen.
Efter valget, og en konstitueringsaftale mellem Venstre og Dansk Folkeparti, skulle erklæringerne om det brede samarbejde så udmøntes.
Men det brede samarbejde viste sig at være varm luft fra Venstres side. I kommunalbestyrelse, hvor mandatfordelingen blev 10 til Venstre/Dansk Folkeparti, og 9 til Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten, mener John Engelhardt at 4 formandsposter til deres side og 1 formandspost til vores side er et bredt samarbejde.
Samme fordeling mente John Engelhardt også skulle være tilfældet omkring de 5 næstformandsposter. Vi kunne ikke være mere uenige og opfordrede til en fordeling på 3 -2, som langt bedre matchede mandatfordelingen.  Dette blev afslået.
Trods skuffelsen over at det ikke lykkedes at erobre borgmesterposten, så havde Socialdemokraterne faktisk set frem til, at de sidste 4 års dårlige stemning i kommunalbestyrelsen, skulle afløses af et bredt og konstruktivt samarbejde i kommunalbestyrelsen i den kommende periode.
Nu må vi så konstatere, at det, som vi inderst inde frygtede, blev en realitet, nemlig at John Engelhardt reelt ikke ønsker et bredt samarbejde, det var bare varm luft.  Det vil han selvfølgelig benægte i bedste John Engelhardt stil, ligesom han vil fremføre, at da vi sagde nej til at legitimere hans såkaldte brede samarbejde ved ikke at tage imod tilbuddet, så tilbød han efterfølgende, i en telefonopringning SF en formandspost. SF afslog tilbuddet. Men hans tilbud i mail til os, den 23. november, var, og citat start, ”Dansk Folkeparti og Venstre vil gerne tilbyde S/SF/EL 2 poster, citat slut. Jeg vil af hensyn til fortroligheden ikke nævne hvilke, men det drejede sig om en udvalgsformandspost og en næstformandspost. Så når John i sit svar til vores indlæg, vil prøve at fremføre, at han tilbød både Socialdemokraterne og SF en formandspost, så er det også varm luft.
Når troværdigheden igen viser sig at være en by i Rusland, måtte socialdemokraterne nødvendigvis tage den beslutning, ikke at stemme for John Engelhardt som borgmester. Nok er vi socialdemokrater skuffet over valgets resultat, men i modsætning til for 4 år siden, var det i år, et reelt resultat af en valgkamp med efterfølgende politiske forhandlinger, der afgjorde, hvem der skulle være borgmester.  Blot ærgerligt, at vi endnu engang skal møde John Engelhardts manglende politiske troværdighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top