fbpx
Indsats ikke nok til sejr
VOLLEYBALL Selv om Brøndby Volleyball Klubs Volleyligadamer lavede 16 point mere end Lyngby Volley, var det ikke nok til en sejr.

Brøndby-kvinderne måtte erkende, at det ikke er nok at lave mange point.
Man skal også lave dem på de rigtige tidspunkter, og på dette punkt gik det galt, da de mødte ligaens nummer 3. Andet og fjerde sæt blev vundet meget overbevisende 25-15 og 25-13, mens første, tredje og det afgørende femte sæt blev tabt med mindst mulig marginal, 27-29, 23-25 og 14-16. Det er nu en gang antallet af vundne sæt der tæller, så rækkens førerhold måtte erkende, at det blev til sæsonens første nederlag.
Første sæt startede utroligt lige. De to hold skiftedes til at vinde point frem til 6-6, hvor Brøndby endelig fik skabt et lille hul, på blokader af først Trine Kjelstrup og derefter Michelle Osunbor. 17-årige Paulina Hougaard var fra start valgt til den ene centerplads. Det gjorde hun fremragende og vandt således alle de tre angreb hun fik ansvaret for. Alligevel blev det valgt at udskifte hende med den mere erfarne Amanda Anderson da det spidsede til ved 20-20.

Gav bonus
Udskiftningen gav bonus, idet Amanda stod for angrebet til 23-22 og et efterfølgende servees til 24-22. Desværre blev det til servefejl på sætbolden og Lyngby greb chancen og tilkæmpede sig endnu et point til 24-24. Brøndby fik sin tredje og fjerde sætbold ved 25-24 og 26-25, men heller ikke denne gang lykkedes det at lukke sættet. Det blev nu Lyngbys tur til at have sæt bold ved 27-26. Brøndby overlevede denne, men så tog Lyngby de to sidste point og dermed sættet 29-27.
I andet sæt var der helt anderledes styr på begivenhederne. Eva Bang servede til 6-1 og selv om Lyngby kortvarigt kom tilbage i sættet, trak Bøndby støt og roligt fra på blandt andet gode blokader af Michelle og Mirjana Duric. Sidstnævnte var i stil med første sæt, også den bedste angriber i dette sæt. Sættet blev komfortabelt vundet med 25-15.

God tro
Der var nu en god tro på, at Brøndbypigerne igen var tilbage på sporet, men det skulle vise sig at være en falsk tryghedsfølelse. Lyngby havde på ingen måde lagt sig og de tog hurtigt en føring, som holdt til 14-14, hvor Brøndby i Simone Asques serv gik på 16-14. Brøndby holdt denne føring frem til 22-22, og nåede da også at komme på 23-22 inden Lyngby tilkæmpede sig de resterende tre point til 25-23.
Fra start af fjerde sæt, var Paulina som efterfølgende blev tildelt TimeGroup prisen, sat på banen i stedet for Michelle. Dette kvitterede hun for, ved efter en Lyngbystart til 2-0, fuldstændig upåvirket af situationens alvor, at serve sit hold på 3-2. Endnu større effekt havde Mirjanas serv traditionen tro, da hun øgede til 8-4 og Trine fulgte trop med sin serv til 12-5. Da Trine samtidig havde sin bedste periode i angrebet i dette sæt og Amanda ligeledes var sikkerheden selv med fire vundne angreb, kunne Brøndby uden problemer tage endnu et overbevisende sæt med 25-13.

Afgørelse i femte sæt
Der skulle nu et afgørende femte sæt til. I dette kom Lyngby bedst fra start med føringer på 8-4 og 11-7. Simone bragte Brøndby ind i kampen igen med to esser til 10-11 og på tre gode server af Mirjana kom Brøndby til matchbold ved 14-13. Desværre blev dette ikke udnyttet og på tre bolde som var præget af personlige fejl, kunne Lyngby sætte de sidste point ind på kontoen og tage det afgørende sæt med 16-14.

Skuffelse
Det var naturligt nok en flok skuffede spillere der forlod Engelsborghallen. Når et overskud på 16 point, 4 sætbolde og en matchbold ikke er nok til at sikre sejren er der grund til hængende mundvige. Heldigvis kan Brøndby på trods af nederlaget holde julepause på Volleyligaens førsteplads, men det første opgør i det nye år bliver nu endnu vigtigere. Det er tirsdag d. 7. januar, når Brøndby i den på Kanal Sport transmiterede TV-kamp, tager mod Holte IF som ligger på ligaens 2. plads. De bliver nu den direkte kamp om førstepladsen.
I dette kalenderår resterer nu kun den spændende semifinale i landspokalen. Semifinalen spilles over to kampe. Udebanekampen blev vundet 3-1. Hjemmebanekampen spilles i Stadionhal 1, torsdag d. 19. december kl. 18.30, hvor Brøndby håber på god opbakning i bestræbelserne på at kvalificere sig til finalen d. 18. januar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top