fbpx
– I Spanien er der meget mere larm i klassen
VALLENSBÆK På Pilehaveskolen i Vallensbæk har der i tre uger lydt en del spanske og italienske gloser. Skolen har nemlig haft tre udvekslingsstuderende i praktik.

– Vi er i Danmark for at blive inspireret og lære om det danske skolesystem, fortæller 21-årige Maria fra Spanien, der er draget nordpå for at tage et semester på et dansk lærerseminarium sammen med landsmanden Azahara på 24 og italienske Anna på 20.

Som en del af uddannelsesopholdet skulle de tre studerende i praktik, og den kom altså til at foregå i på Pilehaveskolen i Vallensbæk.

Undervisningen er foregået på engelsk, og desuden har deres danske praktiklærer Raul chilenske aner, så han har kunnet oversætte, når det kneb med at finde de rigtige ord.

De tre studerende er fulde af lovord over den danske skole og dens elever og lærere. Især imponerer de ressourcer, der er til rådighed i Danmark og de fysiske forhold.

– Hver dag opdager vi noget nyt på skolen. Forleden så jeg, at er en tandklinik på skolen, siger Anna, der heller ikke er vant til, at både sundhedsplejerske og skolekøkken er lige ved hånden.

Azahara fortæller, at spanske skolemøbler slet ikke kan måle sig med de ergonomisk korrekte stole og borde, vi har her i Danmark. Og hjemme i Spanien har Maria aldrig været ude for, at der er to voksne i en klasse samtidig, som jo ikke er ualmindeligt her i landet, hvor der i en del af timerne er både en lærer og en pædagog, især i de små klasser.

 

Dansk gruppearbejde

De tre studerende er blevet inspireret af at se, hvordan gruppearbejde foregår i Danmark og er enige om, at det er godt, at eleverne lærer at samarbejde og lytte til hinandens meninger.

Men mest overraskende er det nok at høre, at de tre kommende lærere synes, at de danske børn er meget stille.

– I Spanien er der meget mere larm i klassen, siger Maria, der mener at den rolige stemning i det danske klasseværelse kan skyldes mere elevinddragelse og større opmærksomhed fra læreren.

– Vi er vant til, at undervisning foregår én vej – fra lærer til elev. Men jeg synes det er godt, at de danske børn er mere involveret og lærer at stille spørgsmål, siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top