fbpx
Glostrup tager stort skridt mod fremtidens klubtilbud
GLOSTRUP Som en konsekvens af folkeskolereformen besluttede kommunalbestyrelsen i Glostrup onsdag aften organisatorisk at samle kommunens fire selvstændige fritidsklubber i én stor klub.

Den nye storklub bliver en del af Glostrup Skole og skal være repræsenteret i den øverste ledelse. Med oprettelsen er både klub og skole ifølge Venstres formand for Børne- og Skoleudvalget, Ina-Maria Nielsen, klædt på til et endnu tættere samarbejde om at skabe reformens nye skoledag og fastholde et attraktivt klubtilbud efter skoletid.
– Skolereformen forlænger skoledagen og påvirker børn og unges fritidstilbud efter skoletid – de ældre mere end de yngre. Det har ligget os i Børne- og Skoleudvalget meget på sinde at sikre, at Glostrup også har et attraktivt klubtilbud til alle børn i 4. til 7. klasse efter skolereformen, siger formand for Børne- og Skoleudvalget, Ina-Maria Nielsen (V).

Tæt samarbejde sikret
Skolereformen fletter skolens og klubbernes opgaver sammen i endnu højere grad end tidligere. For når skoledagen bliver længere, bliver klubbernes åbningstid kortere. Samtidig skal pædagoger fra klubberne ind og varetage den såkaldt understøttende undervisning i skolen.
I praksis betyder det, at penge bliver flyttet fra klubberne til skolen, at skole og klubber skal have et tæt samarbejde, og at klubberne skal fokusere endnu mere på at skabe attraktive tilbud, der tiltrækker børn og unge.
– I Glostrup har vi nogle særdeles velbesøgte klubber. Blandt de børn, der går i 4. og 5. klasse, er næsten 80 procent indmeldt. Det vidner virkelig om det store arbejde, vores medarbejdere udfører, og nu er forudsætningen skabt for, at det arbejde kan fortsætte, siger Ina-Maria Nielsen.
– I første omgang er der tale om organisatoriske ændringer, der ikke vil have de store konsekvenser for vores børn og unge, der bruger klubberne.

Succesfulde klubtilbud
Forud for beslutningen er gået en dialog om indholdet af fremtidens klubtilbud mellem klubbernes medarbejdere og ledere og politikerne i Børne- og Skoleudvalget.
Med beslutningen om at samle Glostrups fire klubber for 4. til 7. klasses eleverne i én storklub beder politikerne samtidig administrationen om at arbejde videre med indholdet af den nye klub med afsæt i de politiske forventninger. Denne udvikling skal fortsat ske i tæt samarbejde med ledere, medarbejdere, faglige organisationer, børn og forældre, lyder det.
Ina-Maria Nielsen fortsætter de næste fire år som formand for Børne- og Skoleudvalget.

S: Ikke nemt
Det har ikke været en nem beslutning, siger Susanne Nordbjerg Bach (S) fra Børne- og Skoleudvalget.
– Vi har i dag fire meget velfungerende klubber, to i skolen og to udenfor skole. Den kommende skolereform, hvor pædagogerne skal være med til at varetage de understøttende undervisningstimer, vil kræve et meget tæt samarbejde mellem skole og klub, og vi tror at organiseringen i skolen vil fremme dette, siger Bach.
– Vi ønsker og forventer at der er attraktive og spændende fritidstilbud, det hele må ikke drukne i skole. Vi er sikre på at vores meget dygtige ledere og medarbejder i klubberne vil nytænke og løfte denne opgave tilfredsstillende. En forudsætning for os, har været at SFO og Klub bliver en del af den strategiske ledelse, det er nu lykkedes, det har vi kæmpet for siden ledelsesstrukturen bliver vedtaget uden vores stemmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top