fbpx
En vælger blev den helt store vinder
HELE OMRÅDET Mogens Lykketoft glad for ”spektakulær og interessant kampagne”, som også Folkebladet har været med til at lancere.

Det var 32-årige Julie Fjældstads navn, der var i kuverten, som folketingets formand Mogens Lykketoft trak, da han skulle finde vinderen af Ugeavisen Esbjergs store demokrati-kampagne og konkurrence Stem & Vind. Fem spændte regionsvindere var med på Christiansborg onsdag, men det blev Julie Fjældstad, der rejste hjem med gevinsten på den kvarte million.
Julie Fjældstad arbejder som psykolog og bor i Odder med sin lille datter på tre år.
– Vi kan ikke fremme valgdeltagelsen ved at give alle vælgere 250.000 kroner hver, men vi skal gøre meget mere for at få folk til at stemme. 300.000 flere danskere stemte ved det her valg end for fire år siden, og det er et brud på en trend i Danmark. Så tak for initiativet, sagde Folketingets formand blandt andet.
6 procent flere danskere stemte ved kommunal- og regionsrådsvalget i år end tilbage i 2009.
Bag konkurrencen Stem & Vind stod Ugeavisen Esbjerg sammen med en fond, en brancheforening, en række Esbjerg-firmaer og Herlev Bladet.
– Jeg synes, vi nåede vort mål. Vi fik gjort opmærksom på et demokratisk problem og var med til at rejse en nødvendig debat. Og vi bidrog til, at stemmeprocenten faktisk steg i forhold til 2009, siger Erik Haldan, direktør for Ugeavisen Esbjerg, der stod bag initiativet.
150 ugeaviser i hele landet var med til at lancere kampagnen, og der var deltagere fra alle landets kommuner i kampagnens sms-konkurrence om den kvarte million.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top