fbpx
Bente Ritter stopper i politik
BRØNDBY Bente Ritter har været til sit sidste kommunal-bestyrelsesmøde efter 20 år i Kommunale-styrelsen i Brøndby, hvor det har været helt naturligt for hende at engagere sig.

Bente Ritter havde boet fem år i Brøndby, da hun lige ville se, hvad der skete til Venstres opstillingsmøde. Der var nogle ting i kommunen, som hun ikke var helt tilfreds med, så det nævnte hun på mødet, at Venstre burde arbejde for at få ændret. Nogle andre Venstrefolk må have set engagementet i hende, for de spurgte, om hun ikke ville stille op.
– Det ville jeg gerne, men jeg anede ikke rigtig, hvad det ville indebære, siger hun. Hun kom ind i første forsøg og har siddet i Kommunalbestyrelsen lige siden. Det er nu 20 år siden.
Det er en grundlæggende interesse for politik, der har drevet hende til at engagere sig.
– Politik har altid interesseret mig. Da min datter gik i skole var det skolepolitik, jeg interesserede mig for, så jeg sad i skolenævnet, siger hun. Hun har faktisk svært ved at begrænse sig, når hun skal fortælle, hvilke politikområder, der har hendes særlige interesse.
– Mit område har altid været socialområdet, det kan næsten ikke være anderledes. Jeg er sygeplejeske og har beskæftiget mig med det hele mit liv. Børn og unge politikken er også vigtigt for mig. Nu er jeg i den alder, hvor det er ældre politikken, der har min interesse. Da jeg kom i kommunalbestyrelsen begyndte byudvikling og erhvervslivet også at interessere mig. Man kan ikke andet end at engagere sig i det, siger hun.

Søg indflydelse
Arbejdet i Kommunalbestyrelsen var noget anderledes for 20 år siden, da Bente Ritter kom ind første gang. Hvor politikerne i dag kan hente alle sager elektronisk, så skulle de dengang forbi rådhuset for at læse sagerne igennem og tage noter på en blok, som de så kunne tale ud fra på udvalgsmøder og til kommunalbestyrelsesmøder. Det var en kommunalbestyrelse præget af et socialdemokratisk flertal, der fik det, som de ville have det.

Flertal røg
For fire år siden røg det socialdemokratiske flertal i kommunalbestyrelsen, hvilket betød, at Ib Terp var nødt til at samarbejde med andre partier. Det blev et bredt samarbejde med Venstre, som fik viceborgmesterposten. Da Michael Gatten flyttede, overtog Bente Ritter den post. Selvom det langt fra er venstrepolitik, der bliver vedtaget i kommunalbestyrelsen, var det vigtigt for hende at søge et samarbejde og få så meget indflydelse som muligt.
– Vi har forsøgt at være meget resultatsøgende. Det har betydet meget for mig. Jeg synes, det er vigtigere at opnå nogle resultater, end det er bare at holde på sit. Hvis man vil have resultater, er man nødt til at give sig og tage. Man kan ikke køre ren partipolitik i en kommunalbestyrelse, det handler om at få en kommune til at køre, siger hun. Der er derfor heller ikke nogen store politiske sejre, hun vil tage æren for.
– Jeg vil hellere sige jeg har haft indflydelse på noget, mit parti har jo aldrig haft flertal, siger hun. Det er dog lykkedes at få vedtaget et par politiske mærkesager, for eksempel udlicitering på ældreområdet og politikken om at ældre skal være længst muligt i eget hjem, selvom de begge to først blev afvist.
– Det kom til afstemning og det blev et nej. Så gik der ikke ret lang tid, så kom embedsmændene med en redegørelse om det samme, hvor det hele var tilrettelagt, og så blev det vedtaget. Det betyder ikke noget for mig, at det kommer til at stå som en socialdemokratisk beslutning at indføre noget. Det vigtigste er, at ideen bliver solgt, siger hun.

Vil nyde resultaterne
Bente Ritter har nu besluttet, at hun vil bruge sin tid på sig selv.
– Jeg har det godt med, at jeg stopper. Der er så meget andet, jeg gerne vil nå mens jeg kan og stadig er frisk i hovedet. Jeg har altid ønsket mig tid til at komme på Folkeuniversitetet og tage kurser i geografi og historie. Der ligger jo også meget politik i historien. Jeg har sunget i sangkor før, men måtte stoppe, fordi jeg ikke havde tid. Vi har en dobbermann, der kræver utroligt meget motion. To gange om dagen skal den have to lange ture, så jeg skal nok holde mig i gang, siger hun. Og når hun går lange ture med hunden, vil hun nyde de ting, hun har været med til at skabe.
– Helhedsplanen omkring Brøndby Strand. Der er ikke sket noget endnu, men planen ligger klar for, hvordan der skal bygges i Esplanadebunden og der skal bygges forretninger. Kirkebjergområdet, Priorparken og Nygårds Plads skal også udvikles. Vi har bygget kulturhusene, bibliotekerne, ældreboligerne. Alt det kan jeg gå og tænke på, det har jeg været med til at vedtage i et langt liv i politik, siger hun. Men der er nu stadig noget arbejde til den nye kommunalbestyrelse:
– Der er stadig meget at arbejde med og det er ærgerligt, at jeg ikke kan være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top