fbpx
Zambia i blåt og gult
FODBOLD Brøndby IF støtter udsatte børn og unge i Zambia med spillerdragter og bolde. Fodbold giver forældreløse børn et afbræk i en hård og barsk hverdag.

I Zambia bruger man ikke mange penge på sundhedsvæsenet. Faktisk er Zambia blandt de lande i det sydlige Afrika, som bruger færrest penge på sundhed per indbygger.

I 2005 lå børnedødeligheden på 102 per 1.000 fødte børn. I 2011 var gennemsnitsalderen i Zambia 43 år, hvilket faktisk var en forbedring på seks leveår i forhold til de foregående år. Zambia oplever, som mange andre afrikanske lande, en regulær HIV/AIDS epidemi. Andelen af HIV-ramte mellem 15-49 år udgør 17 procent af landets befolkning og i mange områder er procentdelen endnu højere.

Dream Factory er en non-profit organisation, hvis vision er, at højne levestandarden for det zambiske folk og hjælpe de mange børn og unge, der står uden forældre og rollemodeller, efter HIV-smitten har hærget

”Adopt a Club” er navnet på et nyopstartet udviklingsprojekt, som Dream Factory har startet i Ndola, Zambia.

I Brøndby IF har man valgt at støtte ”Adopt a Club”. De unge zambiske spillere manglede nemlig spillerdragter og fodbolde.

– Vi har jo over 100 hold i Brøndby, så da vi skiftede fra Adidas til Hummel, så stod vi med en masse spillerdragter samt træner- og ledertøj, som vi ikke længere kunne bruge,” fortæller forretningsfører Michael B. Espersen fra Brøndby IF.

Dream Factory modtog 600 komplette spillerdragter plus det løse.

 

En hilsen fra Katongo

– I øvrigt har jeg en meget varm hilsen fra Chris Katongo, som lige igen har besøgt Dream Factory og skulle sige, at Brøndby IF altid vil være i hans hjerte, fortæller Steen Lessels fra Dream Factory.

De fleste Brøndby-fans husker nok den lille zambiske angriber, der fra januar 2007 til sommeren 2008 scorede mål og lavede flikflak i Brøndby-trøjen.

Steen Lessels har selv en lang historie med Brøndby. Han har været Brøndby-fan gennem 30 år.

I dag er han bosat i Jylland, men tidligere var han fast mand til alle Brøndbys kampe – både i ligaen og i Europa Cuppen.

– Jeg er med i 100 mandsklubben og er inkarneret Brøndby-fan, fortæller Steen Lessels.

Han var i øvrigt den første Brøndby-fan, der fik en flise i Hall Of Fame.

– Jeg er Brøndby-fan i hjertet, siger Steen Lessels og fortsætter:

– Vi er i Dream Factory, Brøndby IF meget taknemmelige for det flotte sponsorat og jeg personligt er lykkelig for, at jeg på denne måde kan forene mine to store interesser, til glæde og gavn for nogle mennesker, der virkelig ikke har det let i livet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top