fbpx
Vallensbæks fremtid er i spil.
KV13 Af Jesper Bagger Sørensen, Næsbyholmsvej 12, 2665 Vallensbæk Strand.

Gennem 2013 har der i været debat omkring den politiske ledelse og drift af Vallensbæk Kommune samt kvalitet/værdi af de politiske tiltag. Imidlertid er bemærkelsesværdigt så få lokalpolitikere, som konstruktivt har deltaget i den offentlige debat.

De sidste uger har lokalaviserne til gengæld flydt over af håbefulde kommunalpolitikere, som pludselig har behov for at ytre sig. Desværre er det ofte patetiske eksempler på populisme og letkøbte holdninger som publiceres.

Hvis man objektivt skal se på hvilke politikere, som reelt har været aktive og udvist et seriøst engagement, er det primært enkelte politikere fra den konservative og socialdemokratiske gruppe, som falder i øjnene.

De øvrige partiers repræsentanter har i bedste fald været nærmest usynlige. Andre har benyttet deres platform i kommunalbestyrelsen til udbredelse af rabiate holdninger, som ikke medvirker til positiv udvikling af Vallensbæk, men i stedet skaber utryghed og marginalisering.

Prioriteringen af de politiske mærkesager kan diskuteres. Er det væsentligt at fokusere på Fremtidens Borgerhus, stationsnære kunstinstallationer og nye vejnavne eller burde udvikling af skoler, institutioner, ældrepleje, økonomi, og ledelse i Vallensbæk prioriteres højere?  Døm selv.

Som borger i Vallensbæk, hæfter jeg mig ved der er udfordringer til den nye kommunalbestyrelse på en række væsentlige områder, f.eks. nedenstående:

  1. Driftsomkostningerne på rådhuset er blandt de 5 dyreste i Danmark.
  2. Vallensbæk ligger i den dyreste fjerdedel i relation til dagsinstitutionspriser.
  3. Vallensbæk s antal elever pr. skoleklasse er blandt det højeste i Danmark.
  4. Effekten af undervisningen i Vallensbæks skoler er blandt den dårligste fjerdedel i Danmark.
  5. Vallensbæk er en af de kommuner, som bruger færrest penge til ældrepleje.

Vallensbæks placeringer er opgjort i Berlingske Tidendes kommuneindeks.

Ovennævnte status må nødvendigvis være et resultat og en konsekvens af den mangeårige konservative ledelse i Vallensbæk. En udvikling af kommunen kræver friske øjne som nytænker og gør op med glansbilledet af Vallensbæk som den grønne ø i det røde hav.

Et konstruktivt og nødvendigt samarbejde mellem kommunens aktive og ansvarlige partier, kan være vejen frem.

Vallensbæks borgere har nøglen til fremtidens Vallensbæk og husk vi får de politikere vi fortjener.

Godt kommunalvalg til alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top