fbpx
Vælgermøde med alvor og humor på gæstfri Café Fri
GLOSTRUP Glostrup Fritidscenter og Café Fri lagde onsdag aften i sidste uge faciliteter til Folkebladets vælgermøde, der blev velbesøgt med cirka 100 borgere og alle partier repræsenteret

Folkebladet stillede med ordstyrer og journalist, da Café Fri i Glostrup Fritidscenter lagde lokaler og udstyr til afholdelse af et velbesøgt vælgermøde.

En travl leder af Café Fri i Katrine Ejsing havde sørget for at holde køkkenet åbent og serverede både kaffe og speciallavede rævekager med et glimt i øjet.

Café Fri er et tilbud til psykisk sårbare borgere, hvor specielle stillinger er oprettet for at borgerne kan få en god og meningsfuld hverdag med indhold og godt arbejdsmiljø.

Det er lykkedes fint for Café Fri, der har skabt sig et godt ry i lokalsamfundet.

Vælgermødet gik i gang kl. 19 med tre minutters taletid til hver spidskandidat til kommunalvalget 19. november. Til at styre slagets gang var Mette Hviid, der er direktør og ansvarshavende redaktør for Folkebladet, med sit stopur og fair afmåling af taletid til hver politiker og spørger i salen.

På aftenen blev der talt om arbejdsløshed, cykelsuperstier og sågar slikfabrikker. Men en af de mest fængende meningsudvekslinger i løbet af aftenen stod blandt andet en 22-årig kvinde for, der var kronisk syg. Hun havde flere gode spørgsmål.

– Det er fint, at vi kæmper for at mindske arbejdsløsheden, men der er nogen af os, der har svært ved at arbejde. Og hvorfor skal jeg tale med 10 forskellige mennesker for at få et liv, der hænger sammen, spurgte hun og rettede en kritik af den kommunale sagsbehandling.

 

Beredte med svar

Samfundspartiets Lisa Ahlqvist, der også er formand for hendes egen Handicappatrulje, var rørende enig med den unge kvinde om, at vilkårene for fysisk udfordrede borgere ikke var gode nok i Glostrup.

– Vi skulle alle sammen flytte til Bornholm, lød det med Ahlqvists slet skjulte humor.

Dette var dog ikke et tidspunkt for sjov, mente den 22-årige kvinde.

– Ja, men hvad så når man skal på hospitalet?

En anden borger spurgte om der var mulighed for at få en kommunal læge.

Lene Knüppel Andersen fra De Radikale svarede.

– Fra De Radikales side vil vi gerne være med på at undersøge muligheden for en kommunal læge.

Borgmester John Engelhardt meldte sig som svarer.

– Det er rigtigt, at man skal have den hjælp, man har ret til, men problemet er bare, at der ikke er flere ydernumre til flere læger i kommuner. Ydernumrene er simpelthen alle sammen taget, sagde Engelhardt fra Venstre.

Debatten om lægerne handlede også om, at de ikke er handicapvenlige nok med placeringer på 1. sal.

– Vi har allerede haft meget dialog med lægerne, men vi skal gøre endnu mere. Vi skal simpelthen ’punke’ dem noget mere, sagde Peter Sørensen, borgmesterkandidat for Socialdemokraterne.

John Engelhardt svarede også, da snakken ramte et lægehus.

– Jeg har haft mange møder med forskellige konsortier om at bygge et lægehus, og den kamp er ikke tabt endnu. Vi har arbejdet løbende på lægehuset.

 

Lappeløsninger

Cykelstier var også et emne på aftenen, da en Hvissingeborger spurgte:

– Jeg har lappet min cykel for at komme herned, bare fordi der er så dårlige cykelstier og vedligeholdelse af cykelstierne. Kan det ikke gøres bedre?

Flemming Ørhem (DF) er formand for Teknisk Udvalg i Glostrup.

– Vi har faktisk gjort en del allerede for cyklisterne. Der bliver blandt andet fejet en hel del oftere nu. Men det er korrekt, at vi skal gøre, hvad vi kan for også cyklisterne.

Også Cykelsuperstier var et emne på aftenen, hvortil Ørhem svarede:

– Der har været en underskriftsindsamling i Granskoven imod denne. Og den har vi lyttet til for børnenes og familiernes skyld.

Mette Vennerstrøm fra SF var ikke tilfreds med, at Cykelsuperstier ikke var blevet modtaget bedre af flertalsgruppen.

– Jeg cykler selv hver dag og til alt. Og jeg kan godt genkende, at cykelstierne ikke er i orden. Forholdene er forfærdelige.

SF’eren fik på aftenen gjort opmærksom på, at hun netop kæmpede for grønne tiltag og bedre vilkår for også cyklisterne blandt andet.

 

Slik til alle

Tidligere på dagen havde flere af politikerne været på Glostrup Skole Nordvang og mødt en del af eleverne.

Her havde Lisa Ahlqvist til stor børnejubel lovet gratis slik til børnene.

– Når Lisa lover gratis slik til børnene hver dag er det for useriøst, mente Lars Høimark fra De Konservative.

Lisa Ahlqvist afslørede, at slik-kommentar havde været for sjov, mens borgmester Engelhardt var så kæk at foreslå en slikfabrik i Glostrup for at generere arbejdspladser. Vittigheden vakte stor jubel.

Han foreslog også for sjov et rumcenter.

Lars Høimark har generelt mange ambitioner på Glostrup Kommunes vegne, og nævnte på aftenen at han stod for mange ”rigtige” valg politisk, hvorfor en stemme på ham også ville være på en politik, der hverken var rød eller blå, men den rigtige.

Snakken faldt også på de ældre.

– Jeg hader ordet ”ældrebyrde”. De ældre skal ikke ses som en belastning, som Ældre Sagen har forsøgt her.

 

Ledige unge

Ove Bjerregaard-Madsen rettede som efterhånden altid en hård kritik af borgmesteren.

– John Engelhardt har ikke gjort det rigtige for Glostrup, mente han.

Bjerregaard-Madsen mente, at borgerne skulle stemme på Glostruplisten, fordi partiet netop kunne give den nødvendige modvægt politisk.

Ungdomsarbejdsløsheden var også på tapetet til vælgermødet.

Robert Sørensen fra Enhedslisten fik skudt i skoen, at hans parti ikke gav regeringen nok modspil på Borgen, og at dette skadede den lokale arbejdsløshed, fordi afgifter tyngede erhvervslivets udvikling.

– Det passer ikke. Vi presser regeringen hver dag. Men jeg vil gerne sige, at Glostrups flertals skattelettelser ikke giver et eneste job lokalt, sagde Robert Sørensen.

Liberal Alliance var klar i spyttet, da debatten på aftenen blev rundet af.

– Vi ved godt, at det kun er Juleaften én gang om året, og derfor vil vi ikke dele gaver ud allerede. Vi vil ikke love noget, vi ikke kan holde, sagde Tim Liljendahl og opfordrede til en stemme på Liberal Alliance.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top