fbpx
Tiden i Grønland hærdede
GLOSTRUP Hvorfor være statsministerens kone, når man selv kan være statsminister? Sådan spørger Det Radikale Venstres spidskandidat Lene Knüppel Andersen.

Hun er ikke typen, der står i baggrunden. Eksempelvis har den nydelige 46-årige kvinde med det mørke hår og den velstrøgne, hvide skjorte toppet af et venligt, dog stålsat ansigt deltaget i tre politiske demonstrationer i sin livstid. I hendes gymnasietid demonstrerede Lene Knüppel Andersen mod tidligere undervisningsminister Bertel Haarders (V) forslag om flere elever i klasserne. Nærmere bestemt Rexona-cirkulæret. I Lund deltog den i dag uddannede jurist fra Lunds Universitet i en anti-racistisk demonstration, men huskede at tage dog hjem inden demonstrationen udviklede sig med stenkast og politiindblanding. Og for fire år siden demonstrerede Lene Knüppel Andersen senest mod udvisning af afviste irakiske asylansøgere.

– Der er nok lidt rødstrømpe i mig, men jeg er også vant til at bryde ud af rammerne og skabe situationen selv, siger Lene Knüppel Andersen, der er født og opvokset i vestsjællandske Høng sammen med sin enlige mor, der var sygehjælper, og hendes søster. Mønsterbryderen gik på Høng Privatskole og videre på det lokale gymnasium. Allerede derefter begyndte hun at bryde løs og udlandseventyret havde sin begyndelse som udvekslingsstudent i Rochester, New York.

Flere år og flere rejser efter, herunder 10 år i Grønland, flyttede Lene Knüppel Andersen fra Esbjerg til Glostrup og sammen med Jørgen i 2010. To år efter viede nuværende borgmester John Engelhardt parret i haven på Ejbydalsvej 155.

 

Radikal med idéer

Lene Knüppel Andersen var i løbet af sin tid i Grønland den første kvindelige dansker i Landstinget.

Og dét uden at kunne tale grønlandsk. Herudover sad hun i Nuuks byråd.

– Jeg har taget en masse positive oplevelser med mig fra det politiske landskab i grønland, der handler om accept af forskelligheder og værdier af brede forlig. For nogle gange skal man bøje sig, uden at det betyder, at man ikke markerer sig.

Mærkesagerne op til valget går for den radikale spidskandidat på unge og beskæftigelse, kvalitetsløft af daginstitutionerne og en større indsats for og med de frivillige i Glostrup.

– De frivillige er en kæmpe ressource, og kan vi bruge dem rigtigt, kan vi gøre kagen, vi fordeler som politikere, større, siger Lene Knüppel Andersen, der til dagligt er akademisk projektmedarbejder i Stevns Erhvervsråd

Jamen, alle politikere vil jo gerne have flere frivillige. Hvordan skiller du dig ud?

– Jeg tror på, at man eksempelvis i Glostrups daginstitutioner skal gøre mere for at bruge frivillige til leg, gåture og andre opgaver, de frivillige kan løfte uden at tage opgaver, som pædagogerne skal løse på grund af deres faglige kompetencefordel.

Også på kulturområdet er der ifølge Lene Knüppel Andersen plads til forbedring. Eksempelvis har hun ikke meget til overs for Kulturpolitikken i byen.

– Det er 12 sider, hvoraf der bare er billeder på seks af dem. Der står en masse om, hvad man ”kan”, men slet ikke nok om hvad man vil, og hvordan man vil skabe liv i Glostrup, siger hun med en gnist i øjet.

Ifølge Lene er det vigtigt, at man tænker nyt og samarbejder bredere med andre kommuner i Glostrup.

– Jeg kan også se flere fordele i en kommunesammenlægning med andre kommuner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top