fbpx
Systemskiftet var for fire år siden
BRØNDBY Blå blok har misforstået noget, når de forventer et systemskifte i Brøndby. Det er nemlig allerede sket, de har bare ikke udnyttet det, mener Allan Nielsen.

Af Jesper Ernst Henriksen

Allan Nielsen er den tidligere kommunist i kommunalbestyrelsen i Brøndby. Og han holder fast i de grundholdninger, han har fra tiden i DKP.

– Jeg har en gammelkommunistisk holdning til, hvad der er rigtigt og forkert her i samfundet. Den har jeg stadig, selvom jeg ikke repræsenterer DKP længere, siger han. Når han stiller op på ”sin egen” liste, Demokratiske Socialister, og ikke for enhedslisten, er det fordi, folk kender ham fra en masse andet arbejde end det politiske. Han er nemlig meget aktiv i boligforeningerne, og mange, der kender hans arbejde og holdninger derfra, stemmer på ham til kommunalvalget. Derudover er han den røde politiker, der ikke er bange for at udfordre en socialdemokratisk borgmester. Ib Terp kan ikke regne med Allan Nielsens støtte uden at give noget igen. For eksempel efter sidste valg, hvor socialdemokraterne gerne ville have nedlagt beskæftigelsesudvalget, men Allan Nielsen fik ændret den beslutning og gik med i konstitueringen.

 

Stå fast

– Man er nødt til at stå fast på ting, man har lovet vælgerne, siger han. Han var for anden gang med i et budgetforlig i dette efterår.

Første gang var han med i et forlig, men undlod at stemme for hele forliget, hvilket er en noget besynderlig situation. En del af forliget var nemlig nedlæggelsen af Brøndby Kommunes institution på Bogø, som Allan Nielsen havde lovet at bevare. Derfor undlod han at stemme for den del, der dog blev vedtaget alligevel. Generelt mener han, at de blå partier ikke har været gode nok til at forsøge at finde et samarbejde uden om socialdemokraterne.

– Blå blok vil have systemskifte. Jeg mener, at systemskiftet kom ved sidste valg. Socialdemokratiet har ikke flertal længere, det er bare ikke gået op for blå blok. De har aldrig brugt det. Ved seneste kommunalbestyrelsesmøde var du vidne til noget historisk, borgmesteren måtte trække et forslag. Der gik fire år, før de brugte flertallet uden om borgmesteren, siger han med henvisning til sagen om briller til nødhjælp.

 

Unge skal i job

Allan Nielsen er som formand for produktionshøjskolen i Brøndby meget engageret i at få flere unge i beskæftigelse.

En opgave, der er blevet noget vanskeligere efter finanskrisen.

– Lige før krisen, der havde vi godt fat i de unge. Arbejdet hang ikke på træerne, men vi fik godt gang i de unge, også dem der havde det svært og måske havde nogle sproglige problemer. Krisen ramte hårdere i Brøndby Kommune, fordi vi har så mange med anden etnisk herkomst og mange, der ikke har en god uddannelses baggrund, siger han. Derfor var det også meget vigtigt for ham, da der på budgettet blev afsat to millioner kroner til en øget beskæftigelsesindsats. Penge, der primært bør bruges på at nedbringe ungdomsarbejdsløsheden, mener Allan Nielsen.

– Hvis man ikke kommer i gang som ung, så risikerer man aldrig at komme i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top