fbpx
Svækkede ældre er et fælles ansvar
Af Per Seerup, Regionsrådsmedlem, Socialdemokraternes medlem af Sundhedskoordinationsudvalget

Svækkede ældre er et fælles ansvar

Glostrup har 16% flere ældre end de øvrige kommuner. Af mange årsager er det derfor nødvendigt at vide, om servicen til de ældre er, som den skal være! Her konstaterer jeg, at for mange ældre indlægges på hospitalet i ganske kort tid, selvom den bedste løsning er sygepleje udenfor hospitalet. Andre gange sker indlæggelser, fordi praktiserende læge eller vagtlæge ikke kender de plejetilbud, der findes, eller ikke kan komme i kontakt pga. weekend eller natlukning. Og nogle indlæggelser kunne være undgået, hvis den nødvendige hjælp var givet tidligere.

Situationerne viser, at koordinering mellem kommune og regionens hospital er en svær disciplin. Problemet er, at borgeren risikerer at blive taber. Det skal vi i Region Hovedstaden naturligvis ikke risikere.

Et forsøg har vist gode resultater, hvor personale fra både kommune og hospital arbejder sammen om den svækkede ældres behov. Det betyder, at medarbejderne, uanset om de er ansat i kommunen eller på regionens hospital, i fællesskab finder frem til den bedste behandling her og nu. Det er for mig at se vejen frem. Derfor vil socialdemokraterne tage initiativ til, at Glostrup kommune og andre indbydes til samme gode arbejdsform.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top