fbpx
– Spørgsmålet er, om vi egentlig får det, vi betaler for
GLOSTRUP Tilliden til administrationen er ikke overvældende hos Charlotte Brangstrup og Ove Bjerregaard-Madsen, der begge stiller op for Glostruplisten. Træd i karakter, lyder beskeden til politikerne.

Hun er med ham, og han er med hende. Charlotte Brangstrup er blevet en del af Glostruplisten, som Ove Bjerregaard-Madsen er arkitekten bag. Og det er ikke tilfældigt, siger den tidligere, kvindelige SF’er, der ved sidste valg som bekendt hoppede fra SF og gik enegang i den blå flertalsgruppe. Den gruppe er ifølge både Brangstrup og Bjerregaard-Madsen nu i tusinde stykker. Måske endda mere knust end Lis Sørensens hjerte.

– De aftaler, der blev indgået i 2009, holdt ikke. Blandt andet fordi borgmesteren indgik et politisk forlig uden at vide, hvad et politiskforlig indebærer, og fordi borgmesteren er løbet fra indgåede aftaler. Han er charmerende, men mest af alt er han god til at få administrationen til at gøre, hvad han vil have. Uden for megen hensyntagen til andre, siger Ove Bjerregaard-Madsen.

Han opsummerer, at en af Glostruplistens mærkesager er netop at modvirke det for tætte parløb, politikerne har med administrationen.

– Politikerne skal træde i karakter og udøve det mandat, de har fået fra folket. Det er jo borgerne, der er vores arbejdsgivere, også administrationens, og det handler ikke om, at vi bare skal begrænse deres service mest muligt, som man skulle tro i øjeblikket med den administration, som de færreste politikere tør modsige. Hvis man gemmer sig, er det jo ligegyldigt, at man sidder i Kommunalbestyrelsen.

 

Markér dig

Charlotte Brangstrup har i gennem det sidste års tid været i en sand lokalpolitisk storm, efter hun har kritiseret administrationens ledere.

Det har blandt andet ført til, at hun er blevet afsat som formand for Socialudvalget.

Men hun fortryder intet.

– Tag sagen med minister Martin Lidegaard og solceller. Her er en mand, som har haft for tæt parløb med embedsmændene og glemmer at tage stilling til, hvad han er sat i verden for rent politisk af vælgerne, siger Charlotte Brangstrup.

Hun fortæller, at hun selv har kæmpet sig vej i lokalpolitik, fordi modstand i hendes privatliv har gjort hende stærkere og parat til at kæmpe for andres sag også. Samme motivation har Ove-Bjerregaard-Madsen for at gå ind i politik.

– At være politiker kræver, at man er kritisk. Og vi skal også være kritiske i forhold til, hvad vi bruger af penge her i byen. For som det er nu, så fosser pengene bare i forskellige retninger, uden der er nogen, som tjekker embedsmændene efter i sømmene, siger han, og hun supplerer.

– Ja, for spørgsmålet er, om vi får, hvad vi betaler for som borgere i denne kommune, når der ikke er mere styr på det. Vi skal eksempelvis være meget mere kritiske med den omsorg, vi køber til de svage. Man er ikke god til at tage sig af mennesker, og egnet til at få penge for dette, bare fordi man er pædagog eksempelvis. Nej, det handler om ens holdning til, at borgerne har krav på at få noget for deres skattekroner. Ikke kun en afmålt minimumsydelse, der passer i et eller andet budget.

Fakta er, at der sidder 19 medlemmer af Kommunalbestyrelsen, som ikke ved, hvordan pengene bliver brugt bedst muligt.

 

Mere åbenhed

Ove Bjerregaard-Madsen og Glostruplisten har senest været meget optaget af den nye Offentlighedslov.

– Når jeg fortsætter i politik efter så mange år, er det, fordi jeg kan se, at jo tættere jeg kommer ind til kernen, jo mere betændt er det. Og dét bliver kun mindre betændt, hvis vi er åbne om vores kommunes styre. Især hvad angår den overordnede administration. Det har vi en forpligtelse at være garanter for som folkevalgte i kommunen her. For uanset Offentlighedslov eller ej, så skal borgerne vide, hvad de har at regne med.

2 kommentarer om “– Spørgsmålet er, om vi egentlig får det, vi betaler for”

 1. Kenneth Petersen Weiss siger:

  Hvordan kan Charlotte Brangstrup udtale sig om tillid, hvem var det der havde tillid ved sidste valg

  NEJ VEL – SÅ

  Kære Glostrup borgere,

  Jeg håber, at der var mange af jer, der så TV2-Lorry søndag (3.11.13.) og specielt
  indslaget om Glostrup Kommune, angåen det sidste Kommunalvalg, hvor overløberen
  Brangstrup, meldte sig ud af SF, blev løsgænger og faldt Engelhardt om halsen,
  således at “magten” skiftede.

  Nu har hun, overløberen, så oven i købet meldt sig under fanerne hos Glostrup-listen
  og stiller op for denne liste. – Gad vide hvor længe det holder -. Og kan man nu forstå
  at et gammelt, og trods alt vel renomeret parti som Glostrup-listen falder for sådan en finte.

  Yderligere er det vel ikke gået for godt for blå fløj de sidste fire år og i den forbindelse
  kan jeg ikke lade være med at spørge Engelhardt om hvad han fik ud af side godt og
  vel 250.000.– kroner han forærede AG København håndbold, hvor der skulle komme
  en masse reklame for kommunen i forbindelse med de håndboldkampe der blev vist
  i forbindelse med deres hjemmekapme. – Inden AGKs nedsmeltning, noterede jeg at
  Glostrup Kommunes logo blev vist i ca. 20 sekunder og jeg så ALLE deres hjemme-
  kampe.

  Dette ovenstående burde mane til kraftig eftertanke hos ALLE gode borgere i Glostrup
  i forbindelse med valget d. 19. november.

  Kenneth Petersen Weiss
  Tranehaven 60
  2605 Brøndby
  (uden for partierne)

 2. Aage Dedekam siger:

  Får man hvad man betaler for??
  Det er vel altid det store spørgsmål, dog vil jeg tro og håbe at gode Glostrup borgere har alle sanser på “alerten” når de går til valg, Nå har vi prøvet et “Blåt” styre, det var nok ikke særligt vellykket……. Vi fik en Borgmester som ikke er en del av de Borgere han er Borgmester for, han hilser ikke engang hvis man er så “heldig” at møde ham på gaden….. Når jeg skriver “heldig” er det fordi han ikke viser sig i det offentlige rom, mon tro om han er Folkesky?

  Videre er det nok min helt personlige mening at alle politikere (også dig Ove, bør pensioneres som politiker når de passerer de 70) Selv om man er frisk og rask som snart 80…. Har lagt mærke til at kommuner har gamle knarke på langt over 90 som stiller op, det er forkastelig! ( Nå vil jeg dog ikke kalde ove en gammel knark)

  Når det gælder Charlotte Brangstrup finder jeg dårlig nok ord… Det er mange måder at skabe opmærksomhed om sig selv på, men at gå på TV med nogle halv-dårlige pornobilleder af sig selv, trille daværende Borgmesterkandidat for Venstre rundt fingeren så han fik Borgmesterposten for så selv at blive Socialudvalgsformand i Kommunen og senere afsat/sparket fra posten og ende som 1. Viceborgmester??? Vi som bor i Glostrup er jo fuldstændig til grin…

  Er der dog ingen grænser for hvad en offentlig person/politiker må udsætte borgerne for?, En helt anden sag er, mig bekendt er Charlotte Brangstrup i Vidne beskyttelse som Staten har brugt et hav af penge for at oprætte, hvordan kan man så gå hen og blive en offentlig person, som kombineret Politisk nøgenmodel…?

  Nej, kære medborgere, Stem til valget, brug fornuften…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top