fbpx
Skattechok på vej i Vallensbæk
KV13 2,4 millioner i ekstra ejendomsskat i 2014 bliver til 40 millioner i 2018

Af Niels Jørgensen, KB-medlem og spidskandidat for Venstre i Vallensbæk.

Med kun 3 uger til kommunalvalget, vil jeg godt gøre skatteborgerne ekstra opmærksom på, hvad de går ind til rent økonomisk. – Et skattechok, der kan mærkes.

I de afsluttende budgetforhandlinger for 2014 og de efterfølgende år frem til 2018, er der fra de 4 øvrige partier i kommunalbestyrelsen, dvs. C – DF – A og SF aftalt at grundskyldspromillen skal holdes uændret ikke alene i 2014 men også i årene fremover. – Dvs. at vi som skatteborgere hvert år fremover skal påregne, at bruge flere og flere af vores penge til betaling af ejendomsskatter. – Om vi er parcelhusejere, lejligheds ejere eller lejere. Om vi er erhvervsaktive, jobsøgende, pensionister, studerende etc. – Bor vi en bolig, så rammes vi! – Enklere kan det dårligt siges.

Venstre har den opfattelse, at nok må være nok! – Konservative med borgmester Henrik Rasmussen i spidsen, men formentlig også de 3 øvrige forligspartier DF – A og SF, har den klare opfattelse, at vi må bygge vores eksistens på et yderligere indhug i den enkeltes disponible indkomst. – Venstre vil derimod, at vi sætter fokus på job glæde, effektivisering, planlægning, nytænkning, slut med prestige projekter osv., så vi kort sagt udnytter vore skattekroner mere optimalt.

Det kan ikke være rigtigt, at vi i tillæg til vores meget høje kommuneskat også skal belastes med yderligere ejendomsskatter!

Borgmesteren har svært ved at se forskellen på, om det er indkomstskat, hvor vi naturligt betaler mere i skat, hvis vi tjener mere og får flere penge i hænderne, eller om det er en skat, hvor vi direkte skal tage pengene andre steder fra, for at kunne betale. – Måske med optagelse af nye lån i boligen, måske indefryse flere ejendomsskatter, hvis vi er pensionister.

2,4 millioner i 2014 lyder måske ikke så voldsomt, men det har accelererende virkning og stiger til 40 millioner over de kommende 4 år, iht. tallene i kommunens budget.

Venstre mener, at vi er på et skråplan her. – Hvis vi skal håbe på og arbejde for en fortsat selvstændighed for Vallensbæk kommune, må vi have meget bedre styr på økonomien. Det er ikke nok, at vi kan fremvise, at vores kassebeholdning har nået tilfredsstillende størrelse (så vi ikke igen kommer under ministeriets opsyn), når forudsætningen er, at vi opkræves høje skatter.

Vallensbæk har – eller har i hvert fald haft – forudsætningen for at kunne tiltrække borgere, som gør at vi har et godt skattegrundlag og vi bør ligge med en attraktiv lav beskatning.

En ting er det nødvendige fokus på fremtidig udvikling med boligtyper, en anden og mere nær ting er, at vi skal have meget større fokus på optimering og styring af vores anvendte skattekroner.

Set med Venstres øjne er det et spørgsmål om vilje, og måske ikke mindst et spørgsmål om at turde føre visioner ud til virkelighed. – Venstre tør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top