fbpx
Se, hvor det støjer i dit nabolag
HELE OMRÅDET Biler, vindmøller, metrobyggeri, togbaner og fabrikker støjer.

Og hver sjette dansker bor i områder med et uacceptabelt højt støjniveau – og hvor især trafikstøj overskrider grænsen for, hvad der anses for sundhedsmæssigt acceptabelt. Det oplyser Miljøstyrelsen.

Også Glostrup, Brøndby og Vallensbæk er udsat for større mængder infrastruktur og nybyggeri af Ringstedbanen eksempelvis. Om ikke lang tid kommer letbanen, der dog ikke skulle støje så meget som anden massetransport.

For at få en idé om støjniveau vil der være omkring 20 decibel, når der er helt stille i en stue. Mens der til en koncert er over hundrede decibel.

I boligområder er støjgrænsen på 58 decibel i gennemsnit, fortæller Jørgen Jakobsen, specialkonsulent og ingeniør hos Miljøstyrelsen til DR.

– Man kan ikke lige gå ud og måle, om der er 58 decibel. Man tager støjens gennemsnit i løbet af et helt år. Det kan man ikke måle. Det skal man regne ud. Det er meget forskelligt, hvordan man oplever støj. Vejstøj er man rimelig tolerant over for, så der er grænseværdien 58 db. Industristøj er man mindre tolerant over for. Der er forskellige reaktioner i forhold til støj, siger Jørgen Jakobsen.

Miljøstyrelsen oplyser at 768.000 danske boliger er belastet af støj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top