fbpx
Preben er Guds gave til musikken
BRØNDBY Den 1. december, har den meget populære organist og kantor ved Brøndbyvester Kirke, Preben Andreassen 40 års jubilæum.

Preben Andreassen blev uddannet på det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, med den Præliminære orgeleksamen i 1968.

Efter flere forskellige jobs blev han ansat ved Herstedvester-Herstedøster-Opstandelseskirken den 1. december 1973 frem til 1. oktober 1973, hvor han blev ansat ved Brøndbyvester Kirke, hvor han stadig er ansat.

Efter konservatoriet fortsatte Preben Andreassen med sin uddannelse, og han har fået undervisning hos landets dygtigste organister og taget et hav af kurser inden for musik. I 1974 fik han Kirkemusikalsk diplomeksamen, og han har studeret komposition, rytmisk musik og gospel musik.

Der findes vist ingen grene inden for orgelmusik, som Preben Andreassen ikke har været i berøring med. I 1995 studerede Preben Andreassen gospelmusik i USA og i 2003 bevilligede kirkeministeriet ham et tre ugers studieophold i Los Angeles. Efterfølgende har han deltaget i adskillige kurser inden for Gospel Musik i USA.

 

Fredagsdrama

Preben Andreassens Langfredags Drama er højt elsket og beundret i Brøndbyvester Kirke. Det er endvidere udgivet så også andre kirker kan få glæde af det. Preben Andreasen har sammen med koret medvirket i “Før søndagen”, julegudstjeneste udsendt direkte af DR

I Brøndbyvester prøver han igen at starte et børnekor, men det er svært, for der findes mange tilbud til børnene i dagens Danmark. Brøndbyvester Menighedsråd fejrer Preben Andreassen ved en reception i Sognets Hus, Præstegårdsvej 4 i Brøndbyvester lørdag den 7. december kl. 13 til 17.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top