fbpx
Mobil pumpevogn våben mod ekstreme regnskyl
BRØNDBY Når vandet står ned i stænger og løber til veje og ind i bygninger efter store regnskyl, er der brug for en hurtig indsats. Den kommer fra en ny mobil pumpevogn.

Den mobile pumpevogn blev indviet torsdag den 31. oktober på Brøndby Kommunes Materielgård af borgmester Ib Terp og bestyrelsesformand for Brøndby Kloakforsyning A/S Arno Hurup Christiansen.

Det er Brøndby Kloakforsyning A/S, Brøndby Kommunes Materielgård og Beredskab-Brøndby, som i samarbejde har fået bygget en ny mobil pumpevogn.

Med en pumpekraft på 600 kubikmeter i timen, kan vognen være med til at afhjælpe fremtidige oversvømmelser og sikre fremkommelighed ved ekstreme regnskyl. Beredskabschef i Brøndby Kommune Brian Eriksson siger:

– Den mobile pumpevogn vil være en stor hjælp til at sikre vores fælles offentlige bygninger og veje, når det regner rigtig meget.

Den mobile pumpevogn betjenes af de lokalkendte medarbejdere i Materielgården, der er uddannet i brug af vognen.

Den samlede klimaindsats mod oversvømmelser vil komme til udtryk i en fælles klimatilpasningsplan, som skal i politisk behandling i det nye år, og som kommune og kloakforsyning i øjeblikket lægger sidste hånd på.

Pumpevognen indeholder otte nye mobile pumper der i alt kan pumpe 10.800 liter vand bort i minuttet, eller 600 kubikmeter i timen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top