fbpx
Mette vil vælte Ib Terp
BRØNDBY Første gang borgmesterkandidat Mette Engelbrecht blev tvunget til at stå på mål for Venstre, var det under protest. I dag håber hun på at blive den første venstrekvinde på borgmesterposten i Brøndby.

Af Mette Lyhne

Hun blev super skuffet, da hun trak partiet Venstre. Alle i klassen skulle i grupper forsvare de forskellige partier, men alle ville være socialdemokraterne eller SF, for sådan var det i Rødovre. Man var rød. Gruppearbejdet skulle ende med et valg, så der var noget på spil.

– Og jeg ville bare vinde! Også selvom det var for det ’forkerte parti’, griner Mette Engelbrecht over den kop latte, hun har givet på cafeen i Brønden. Godt nok er det, som hun siger, en radikal drik, men kaffe skal der alligevel til.

Nede i folkeskolen kastede Mette Engelbrecht sig ud at finde ud af alt, hvad der var at vide om Venstre. Hun kendte godt til politik for hjemme var middagsbordet centrum for mange farverige debatter. Moren var erklæret SFer, og faren var debatlysten. Hun dykkede ned i partiprogrammet og blev ramt af noget, der gav mening.

– Det der med, at det er okay at ville noget, det var på mange måder noget nyt for mig, siger hun og forklarer, at hun er vokset op med fællesskabet frem for alt. Også selvom det fællesskab trækker den enkelte nedad.

Siden blev politikken sendt ud på en sidevej i Mette Engelbrechts liv, for det var egentlig meningen, at hun skulle bruge temperamentet og viljen på håndboldbanen.

 

Tid til forandring

En skade satte en stopper for den vej og siden kom politikken ganske frivilligt på banen igen.

Og da hun i december sidste år flyttede sig selv, mand og barn til Brøndby var det naturligt at gå ind i  lokalpolitikken. Det har hun gjort i en grad, der har gjort hende til udfordreren, der skal forsøge at vælte Ib Terp og mange års socialdemokratisk styre til november.

– Jeg synes, Brøndby bærer præg af, at have været under socialdemokratisk styre i så mange år, siger Mette Engelbrecht, der som en ægte Venstrekvinde mener, at væksten skal findes ved at styrke erhvervslivet.

– Der skal en holdningsændring til, så vi kan få en kommune drevet af konkurrence, siger borgmesterkandidaten og peger på, at hvis hun får kæden om halsen, så skal der prøves priser.

– Vi skal se, hvad vi kan gøre bedre og billigere ved at konkurrence udsætte. Jeg vil ikke kalde det udlicitering, for der er sikkert meget kommunen stadig kan gøre bedst og billigst selv, men vi skal have det efterprøvet, siger hun.

Mette Engelbrecht vil stile efter at blive en meget lyttende borgmester. En der ved, at der nok er andre, der ved ting bedre.

– Jeg vil gøre meget ud af at se på, hvad det er de gør i andre kommuner, hvor det går godt. Der er jo en grund til, vi har fået to ører og én mund, påpeger hun.

Og, nåh ja, klassevalget vandt Venstre mod alle røde odds.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top